Legendarne Nike Air Force 1 sa potpisom Virdžila Abloa stižu u prodavnice

Neposredno pre nego što je preminuo, Virdžil Ablo je ostavio svoj potpis i dizajnirao jedan od najpoznatijih modela Nike patika.

Nike Air Force 1 su ušle u istoriju. Njihov dizajn je 1982. godine napravio Brus Kilgor i od tada su must have košarkaša i street style zvezda, koji su od njih poslednjih godina napravili vrhunsku sportsku obuću. Za 25 godina od objavljivanja, Nike je ostvario na desetine saradnji sa umetnicima, dizajnerima i kreativcima koji su redefinisali klasični model, ali najnoviji je i najimpresivniji - ne samo po stilu, već i po emotivnoj vrednosti koju nosi.

Virdžil Ablo, bivši kreativni direktor Louis Vuittona, preminuo je u novembru 2021. godine, ispunivši modni svet tugom. Njegov doprinos industriji, kao i kreacije, bili su inspiracija od prvog trenutka i učinili ga jednim od najdinamičnijih predstavnika moderne mode. Iako je imao još mnogo toga da pruži, dizajner je zaveštao veliki deo svoje vizije kroz svoj rad, što uključuje i saradnju sa brendom Nike u dizajniranju Air Force 1.

Nike Air Force 1 x Louis Vuitton by Virgil Abloh stižu u prodavnice u junu 2022. zajedno sa nizom digitalnih akcija koje će pratiti globalno lansiranje. Nešto pre toga, postojaće mogućnost prednarudžbine.

Kolekcija uključuje modele u dve boje (zelena i bela, plava i bela), od crnog antilopa, neutralnih tonova, metalik zlatne i bele. Ono što ih karakteriše jeste identitet Louis Vuittona koji je utisnut na svaki par patika bilo sa logotipom ili klasičnim kariranim printom.

Pre zvaničnog lansiranja, kompanija je domaćin izložbe u Greenpoint Terminal Warehouse u Njujorku posvećenoj ovoj saradnji. Biće predstavljeno 47 modela patika, nakon čega će uslediti žurka performansom 21 Savage.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group