Kako odabrati prave štikle za vaša stopala

Mnoge žene uživaju u visokim potepticama, ali je njihov odnos prema cipelama uglavnom između ljubavi i mržnje.

Vaše 10 cm visoke potpetice čine da se osećate kao da možete osvojiti svet u subotu uveče, ali sve što želite u nedelju uveče je zaustaviti bol u vašim stopalima.

Da bi ​​izbegle bolne noge posle nošenja visokih potpetica, morate da izaberete mudro.

1. Pogledajte petu cipele

Mnogi proizvođači cipela koriste preparate za otvrdnjavanje kako bi cipele zadržale početni oblik. Ova sredstva mogu da izazovu razdor i tako ćete završiti sa plikovima. Izaberite cipele napravljene od prave kože ili antilopa. Ovi materijali su bolji od onih sintetičkih jer oni pruzimaju oblik vašeg stopala i biće manje trenja.

2. Izaberite pravu veličinu

Noge će definitivno biti povređene ako nosite cipele koje su premale za vas. Uverite se da ima dovoljno prostora između unutrašnje strane cipele i vašeg najdužeg prsta. Potreban vam je ovaj prostor kako bi vaša stopala mogla da se kreću, umesto da ostanu stisnuta.

3. Prošetajte u cipelama

Kada kupujete nove štikle, nemojte samo stajati, hodajte po prodavnici u cipelama. Dok hodate, fokusirajte se na to kako se vaša stopala osećaju u cipelama. Ako postoji pritisak u nogama, cipele nisu dobre za vas.

4. Potražite platforme, visoke štikle, male štikle…

Ako ste u potrazi za potpeticama koje možete nositi svaki dan, onda idite birajte cipele sa platformama. Ove vrste cipela neće stvoriti veliki pritisak na noge, tako da nećete osećati nikakav bol na kraju dana. Tanke i visoke potpetice mogu izazvati bol u nogama, pre ili kasnije.

5. U kupovinu cipela na kraju dana

Vaša stopala se mogu proširiti tokom dana, naročito tokom leta, tako da idite u kupovinu cipela na kraju dana. Ako kupite nove cipele ujutro, te iste cipele mogu vam postati tesne u toku dana.

6. Savet

Ovo izgleda malo ludo, ali pokušajte. Flasterom učvrstite zajedno vaš treći i četvrti prst, tako se možete osloboditi bola u cipelama. Evo zašto to radite: Između ova dva prsta se nalazi nerv koji može izazvati bol ako je pod pritiskom. Flaster će smanjiti tenziju na nerv i omogućiti vam da se slobodno krećete.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group