Kako izabrati prave cipele za posao?

Cipele za posao treba da budu moderne i udobne i u skladu sa vašim stilom oblačenja.

Kako odabrati savršenu kombinaciju?

Kada birate cipele za kancelariju, preporučujemo pre svega da se pridržavate tri pravila: moderno, poslovno, slatko. Diskretna ali elegantna poslovna odevna kombimacija čini da imate više samopouzdanja.

U udobnim mekanim patikama teško da ćete se osetiti kao profesionalac koji je u stanju da odradi najsloženije zadatke. Odaberite prelepe cipele! Prave cipele imaju moć da odmah osetite nalet energije. Međutim, izabrati savršene cipele za posao nije tako jednostavno.

Cipele moraju biti:

  • Udobne, jer ćete u njima provesti veći deo dana.
  • Divne, jer niko ne želi da kupi cipele koje nisu atraktivne.
  • Odgovarajuće. Cipele treba da bude moderne, ali ne treba da idu dalje od poslovnog oblačenja.
  • Univerzalne. Cipele za posao moraju dobro da se kombinuju sa većinom stvari iz garderobera.
  • Kvalitetne. Investicija u kvalitetne cipele se uvek isplati.

Zvuči malo komlikovano, ali hajde da pokušamo da razumemo složenost selekcije “Office Shoes”.

Obuća za posao: funkcionalna ili estetska?

U osnovi, to zavisi od subjektivnih faktora: koliko sati i dana u nedelji provodite na poslu, da li provodite najveći deo vremena stojeći ili sedite za kompjuterom, možda ćete morati da nosite drugi par cipela, i tako dalje.

Ako stojite dok radite (na primer, vi ste administrator hotela ili učitelj), peta bi trebalo da bude niža i stabilnija. Obratite pažnju na to kako cipela pristaje vašim stopalima. Cipele ne treba da vas stežu. Cipele od veštačkih materijala ne dozvoljavaju nogama da dišu. Poželjno je da ne kupujete uske i čvrste cipele za posao. Loše izabrana obuća, pogotovo ako je nosite svaki dan duže vreme, može da dovede do formiranja žuljeva ili do deformiteta stopala.

Cipele za posao: sa ili bez pete?

Kako to da vašs koleginica od 9 do 17 leluja na visokim potpeticama, a vi ne možete na visokim štiklama da izdržite ni pola sata? Činjenica je da je udobna visina pete za svaku ženu individualna stvar i zavisi od oblika stopala.

Mi smo naučili kako se određuje visina najudobnije potpetice.

Prvi način. Dužina stopala podeljena sa sedam i dobijate najviši magični broj. Na primer, ženama koje nose 39 veličinu (25cm) odgovaraće visina pete od 3,5 cm.

Drugi način. Visina podeljena po dužini nogu (mereno od butne kosti do poda), izvedene iz brojki oduzimanje 1,61, a zatim pomnožiti sa 10.

Takođe treba napomenuti da baletanke nisu manje štetne po zdravlje od visokih potpetica. Lekari preporuču da za svakodnevno nošenje izaberemo cipele sa štiklom od 2-4 cm.

Zaključak: Idealno je da cipele za posao imaju, malu i stabilnu petu.

Prihvatljive boje i stilovi cipela za kancelariju

Nesumnjivo, najbolji izbor boja cipela za kancelariju jesu neutralne boje – crna i bež.

Svetle boje

Crvena izgleda spektakularno i uklapa se dobro sa drugim bojama. Svetlo plave cipele su dobra alternativa za "dosadne" neutralne nijanse. Žuta i zelena mogu se smatrati univerzalnim svetlim bojama koje se lako kombinuju za posao. Možete da izaberete složenije nijanse: pink, boju nane, jorgovana, tirkiznu, boju vina i tako dalje.

Štampa

Tokom ove sezone, najrelevantnije su cipele sa zanimljivim printom. Klasični izbor – animal printovi (zebra, piton koža, leopard. Manje i delikatne obrasce, lakše je kombinovati sa drugim stavkama odeće.

Trendi stil

Recimo da preferirate bež cipele, koje vizuelno produžavaju nogu i siluetu. Kako da dodate zanimljiv ton u takvom slučaju? Izaberite ekstravagantne modele cipela. Na primer, cipele sa neobičnim ukrasima ili zanimljivim pertlanjem itd.

Muške cipele

Drugi način "huliganstva" je nositi u kancelariju cipele muškog stila: Oksford, Broggy i tako dalje. Uprkos činjenici da su dugo bile dostupne ženama takvi modeli izgledaju neočekivano i zanimljivo. Jedini savet - odaberite cipele od lakovane kože.

Kao što možete videti, kancelarijsko oblačenja ne ograničava vaš izbor cipela za posao. Glavna stvar je da pokažete malo mašte!

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group