Hit sezone – „pletene“ čarape Bottega Veneta

Da li su ovo pletene čarape ili čizme od kože?

Za sezonu jesen/zima 2023/2024, italijanska modna kuća Bottega Veneta ponudila je udobno i netrivijalno rešenje — seriju čarapa sa kožnim đonom koje brišu granicu između cipela i čarapa.

Naravno, ovo nisu obične čarape - govorimo o modelu Bottega Veneta. Primenjujući kožni đon na skromni element garderobe, kreativni direktor Metju Blazi je ispleo ove čarape od finih kožnih niti, a ne od uobičajene vune ili pamuka.

Majstori brenda Bottega Veneta dodali su kožni đon koji vam omogućava da samostalno nosite ove čarape, baš kao što je to demonstrirano tokom revije brenda. Dok termin "čarapa čizma" dočarava slike Balenciaga Knife, verzija cipele Bottega Veneta je bukvalnije tumačenje žanra: to je čarapa koja je ujedno i čizma.

Slično trompe l'oeil "džinsu" - kožnim pantalonama sa svim obeležjima tipičnog teksasa - Blazijeve kožne čarape izgledaju kao da su pletene od prediva ali kada ih pažljivo pogledate otkrićete divne i luksuznije dodire. Kako kažu, sve je u detaljima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group