10 pari espadrila koje možete kombinovati sa svim komadima iz ormara

Espadrile broje vekove života i imaju posebnu stilsku vrednost.

To je prvi par cipela koji nam pada na pamet kada pomislimo na letnju modu. Udobne su, veoma praktične i odgovaraju svemu. U stvari, njihova istorija seže mnogo vekova unazad, jer prvo pominjanje datira iz 13. veka, kada su ih žene i muškarci koji su živeli uglavnom u Francuskoj i Španiji birali za letnje mesece. Espadrile spadaju u vrstu obuće koja ostaje nepromenjena tokom vremena, ali uvek uspeva da održi korak sa vladajućim trendovima u svetu mode.

Razlog zašto espadrile imaju vodeću ulogu u letnjoj garderobi moderne ere je Iv Sen Loran, koji ih je 70-ih godina uvrstio u jednu od svojih kolekcija, a onda je Altuzarra lansirala prve espadrile sa platformom. Od tada do danas, mnoge luksuzne modne kuće i high street modne kompanije uvrstile su espadrile u svoje kolekcije, navodeći žene koje vole poseban stil da ih dodaju u svoju garderobu.

Espadrile se najčešće prave od platna i užeta, dok ih sada kuće i brendovi ukrašavaju vezom i biserima, koriste pletene tkanine i dodaju trake ili kaiševe koje se vežu oko skočnog zgloba. U letnjem periodu posebno su moderne espadrile sa platformama, koje se savršeno kombinuju sa suknjama i haljinama, kao i pantalonama ili šortsevima, dok su veoma udobne i idealne za duge letnje dane.

U galeriji pogledajte espadrile iz najnovijih kolekcija brendova i ukoliko ovog leta niste nabavile novi par, izaberite svoje favorite.

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group