Zašto su AHA kiseline potrebne u kozmetici?

Idealan izbor za problematičnu kožu!

Skraćenica AHA se često može naći na bočicama raznih kozmetičkih preparata – od seruma do tonika.

AHA ili alfa hidroksi kiseline su prirodne voćne kiseline kao što su mlečna kiselina, glikolna kiselina, jabučna kiselina, vinska kiselina i limunska kiselina. Obično se dobijaju od prirodnih sirovina, međutim, veštački sintetizovane alfa-hidroksi kiseline se često koriste u kozmetici (ovo ne utiče na njihov kvalitet).

AHA kiseline podstiču aktivno obnavljanje ćelija kože i ujednačavaju ten. Često se nalaze u proizvodima za dubinsko čišćenje: bukvalno rastvaraju mrtve čestice gornjih slojeva epiderma i promovišu nežan, ali efikasan piling bez izazivanja iritacije.

Još jedno korisno svojstvo voćnih kiselina je sposobnost borbe protiv staračkih pega. AHA proizvodi su savršeni za ujednačavanje tena i davanje zdravog sjaja. Prodirući u epiderm, alfa hidroksi kiseline pokreću regeneraciju ćelija kože i mogu stimulisati proizvodnju sopstvenog kolagena i hijaluronske kiseline.

Same po sebi, voćne kiseline nisu mnogo efikasne u usporavanju starenja, međutim, u kombinaciji sa drugim supstancama - vitaminom C, hijaluronskom kiselinom ili antioksidansima - mogu da deluju protiv starenja, podstičući regeneraciju ćelija kože.

AHA se može naći u proizvodima za sve tipove kože, mada se češće koriste u nezi masne i problematične kože. Pomažu da temeljno očiste pore od viška sebuma, sprečavaju nastanak akni i ublažavaju upale.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group