LANCOME - Visionnaire

Neki proizvodi su ostavili trajni trag u istoriji kozmetike.

U čemu je njihova tajna? Za početak, ispunjenje najdubljih težnji žena – onih za koje nismo ni sanjali da ih je moguće ostvariti, poput postizanja savršene kože – prekrasne i ujednačene teksture, bez vidljivih bora ili pora. Još od nastanka, Lancôme se uspešno uhvatio u koštac sa ovim izazovom, oslanjajući se na dva aspekta: naučnu ekspertizu laboratorija za temeljna istraživanja koji su predvodnici kada je reč o koži i kreiranju aktivnih molekula, te ekspertizu stručnjaka za kreiranje formula, koji su pravi virtuozi za teksturu. Njihove inovacije daju rezultate koji pomeraju sve granice.

Lancôme je 2011. godine učinio prekretnicu lansiravši Visionnaire [LR 2412 4%] Advanced Skin Corrector, prvi Lancôme serum za ponovno postizanje neverovatno lepe kože. U srcu formule, o čijoj su efikasnosti posvedočile korisnice širom sveta i koja je nagradjena sa stotinak međunarodnih priznanja, krije se ekskluzivni molekul LR 2412 koju su kreirali naši istraživački laboratoriji. Zaštićena je sa 20 patenata, a rezultat je dvanaestogodišnjeg istraživanja. Postigavši pravu revoluciju u svetu lepote, molekul LR 2412 napravio je put kreiranju molekula dragocenih za negu kože: jasmonata.

S novim proizvodom VISIONNAIRE LR 2412 4% – Cx  Advanced Skin Corrector, Lancôme danas donosi novu dimenziju perfekcije. Uverivši se u koristi koje jasmonati donose za kožu, naši istraživači su redizajnirali formulu i upotrebili dvojnu biološku strategiju kreiravši LR 2412 – Cx, ekskluzivni dvostruki spoj jasmonata, za savršenu kožu u stvarnom vremenu. Nova formula donosi i poboljšanu teksturu za postizanje trenutnih rezultata. Unapređenje ključnih formula sa dokazanim efikasnim delovanjem snažan je pokazatelj Lancômeove 'nezasitosti' za što boljim rezultatima u službi lepote žena.

Françoise Lehmann

Glavna direktorka Lancôme International-a

LR 2412 4% – Cx NOVI  DVOSTRUKI SPOJ JASMONATA 

Lancôme je 2011. godine napravio prekretnicu lansiranjem VISIONNAIRE-a, prvog proizvoda za negu sa molekulom LR 2412 koju su kreirali naše istraživačke laboratorije. Molekuli pripadaju grupi jasmonata koji donose rezultate kada je reč o teksturi kože.

Naši stručnjaci su 2014. godine redizajnirali formulu VISIONNAIRE LR 2412 4% – Cx Advanced Skin Corrector kako bi postigli još veću efikasnost. Uverivši se u dobrobiti jasmonata za kožu, Lancôme je upotrebio dvojnu biološku strategiju i kreirao spoj LR 2412 – Cx, jedinstvenu kombinaciju dva molekula iz grupe jasmonata.

JASMONATI –GRUPA MOLEKULA KOJA ZANIMA NAUČNIKE

Jedni smo od prvih koji su odlučili da istraže potencijal jasmonata kao aktivnih sastojaka za poboljšanje kože, usmerivši se na proces samoobnove biljaka te i na stvari koje proizvode u tu svrhu.

Biljke su izložene različitim nepovoljnim spoljašnjim uticajima (virusima, gljivicama, biljojedima, itd.) te su razvile snažne i složene obrambene mehanizme kako bi opstale u teškim uslovima.

Naša istraživanja smo usmerili posebno na sposobnost biljaka da sintetišu ključne molekule: molekule iz grupe jasmonata. One deluju kao „signalni molekuli“ koji omogućuju aktivaciju sinteze proteina čija je funkcija odbrana, odnosno obnova.

Jasmonati su najpre poslužili za kreiranje molekula LR 241, a s obzirom na blagodeti koje ova grupa molekula donosi za kožu - i za kreiranje novog proizvoda VISIONNAIRE: VISIONNAIRE LR 2412 4% – Cx Advanced Skin Corrector.

LR 2412 – MOLEKUL U SLUŽBI SAVRŠENE KOŽE

LR 2412, jasmonat koji su naši stručnjaci razvili u skladu sa ekološki prihvatljivom metodom i po prvi put koristili 2011. godine za proizvod VISIONNAIRE, koji omogućava ujednačeno prodiranje u sve delove kože u cilju stvaranja neverovatno lepe teksture.

Ovaj molekul je doneo pravu tehnološku prekretnicu: zaštićena je sa 20 patenata te je predmet 18 objavljenih naučnih radova. S obzirom na učinkovitost i širok spektar delovanja, Lancôme i dalje razvija proizvode na bazi ovog neverovatnog molekula.

LR 2412 je amfifilični molekul koja ima afinitet prema vodenim i lipidnim strukturama. Zahvaljujući svojim specifičnim svojstvima, stapa se sa kožom i prodire u sve njene slojeve.

LR 2412 – Cx – EKSKLUZIVNA TEHNOLOGIJA NOVIH AKTIVNIH SASTOJAKA

Na temelju dokazane efikasnosti LR 2412 i blagotvornog efekta jasmonata na kožu, Lancôme je formulu VISIONNAIRE LR 2412 – Cx Advanced Skin Corrector obogatio još jednim jasmonatom - MDH.

Studije pokazuju da jasmonat MDH deluje komplementarno sa LR2412, pojačavajući aktivnost rastvorljivih elemenata koji poboljšavaju ćelijsku komunikaciju između keratinocita (ćelija epiderma) i fibroblasta (ćelija derma), omogućavajući sintezu hijaluronske kiseline.

LR 2412 – Cx čini jedan od temeljnih sastojaka nove formule VISIONNAIRE LR 2412 4% – Cx Advanced Skin Corrector. Rezultati delovanja vidljivi su u stvarnom vremenu: besprekorna koža bez nesavršenosti.

2- LR 2412: NOVA KLJUČNA ULOGA U PROIZVODNJI HIJALURONSKE KISELINE

Hijaluronska kiselina spada u grupu glikozaminoglikana (GAG). GAG je od najvažnijih elemenata strukture kože i ima ključnu ulogu u organizaciji tkiva ali i u prenosu signala između ćelija i različitih slojeva kože. Proizvodi se u epidermalnim i dermalnim ćelijskim membranama, a količina proizvedene kiseline smanjuje se sa godinama.

Hijaluronska kiselina vrši veliki broj važnih telesnih funkcija. Zbog svoje veličine ima ključnu ulogu u ispunjavanju međućelijskog prostora i zadržavanju vode, čime ćeliji dermisa daje na punoći i teksturi. Jedan je od najvažnijih činilaca koji utiču na kvalitet kože.

Nadalje, ima ključnu ulogu u odbrani kože od nepovoljnih spoljašnjih uticaja. Hijaluronska kiselina se neprestano proizvodi, a razgrađuje se enzimski. U zdravoj su koži ovi procesi uravnoteženi, no ako je koža suočena s nepovoljnim spljašnjim uticajima, upalom ili povredom, pojačava se razgradnja molekula hijaluronske kiseline te se stvaraju manji fragmenti. Fragmente detektuju ostale ćelije, koje se potom vežu za receptore i aktiviraju niz reakcija koje utiču na odbrambeni mehanizam kože od nepovoljnih spoljašnjih uticaja.


Niz reakcija koje rezultiraju sintezom hijaluronske kiseline

Testovi in vitro koje je sproveo naš istraživački tim pokazuju da LR 2412 ponovo aktivira sintezu molekula uključenih u niz reakcija koje rezultiraju sintezom hijaluronske kiseline (hijaluronan sintaza HAS2 i HAS3), delovanjem enzima hijaluronidaze i vezivanjem za receptore (CD44v3).

Lancôme je u novoj formuli VISIONNAIRE LR 2412 – Cx Advanced Skin Corrector sakupio svoje stručno znanje i inovativna rešenja u službu LR 2412 – Cx.3- POBOLJŠANA TEKSTURA KOJA SE SAVRŠENO STAPA SA KOŽOM

U nastojanju da novu formulu učini što privlačnijom, Lancôme je stavio poseban naglasak na čulno iskustvo upotrebom laganih ulja koja neguju kožu bez osećaja težine. Nova je tekstura raskošnija i privlačnija na dodir i nežno obavija kožu.

Nova formula je obogaćena i optičkim agensima koji dodatno naglašavaju trenutno poboljšanje izgleda kože. Elastomeri koži daju meki, puderasti izgled – koža je trenutno zaglađena i odiše prirodnim sjajem. Originalna kombinacija silicijum dioksida i mikroniziranih polimera dodatno 'zamagljuje' i umanjuje nepravilnosti, dok biserno bele čestice sa sjajno plavim jezgrom naglašavaju zdrav sjaj kože.

VISIONNAIRE LR2412 4% – Cx

TRENUTNA EFIKASNOST  ZA JOŠ SAVRŠENIJU KOŽU

Već od prvog nanošenja* nove formule VISIONNAIRE LR 2412 4% – Cx Advanced Skin Corrector, koža postaje mekša, elastičnija i glatkija.

Nakon tri dana*, struktura kože je poboljšana. Koža zadržava prekrasan izgled tokom celog dana.

Nakon korišćenja jedne bočice** VISIONNAIRE LR 2412 4% – Cx Advanced Skin Corrector, koža je sasvim promenjena i izgleda izuzetno lepo.

79% žena misli da su bore zaglađene 
83% žena misli da su pore su manje vidljive
79% žena misli da su nepravilnosti smanjene
84% žena misli da je tekstura kože poboljšana

I stručnjaci i žene koje su učestvovale u istraživanju složili su se da je izgled kože vidljivo poboljšan u stvarnom vremenu te da je koža nakon korišćenja samo jedne bočice korak do savršenstva.

* Samoprocena– 225 žena
** Kliničko testiranje – 108 žena (1 bočica);

5- REKLAMNA KAMPANJA  

Kate Winslet i Lupita Nyong’o su  nove ambasadorke za proizvode Visionnaire. Pred objektivom fotografa Merta Alasa i Marcusa Piggotta savršeno su predstavile Lancôme-ovu viziju ženstvenosti i dočarale snagu novog VISIONNAIRE LR 2412 4% – Cx Advanced Skin Corrector.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group