Beauty - Kozmetika

Kozmetički trikovi koji pomažu da proizvodi za negu budu efikasniji

Veoma je verovatno da pogrešno čistite lice!

Trošimo puno vremena (i novca) na različite beauty rutine. Najveći deo čine proizvodi za negu kože. Serumi protiv starenja nisu ni približno jeftini! A ako svoj teško zarađeni novac potrošite na kozmetičke proizvode, onda definitivno želite da svaki proizvod deluje što više na vašoj koži. Srećom, postoje trikovi koji pomažu da se poveća njihova efikasnost - a to ne uključuje uvek kupovinu najskupljeg proizvoda. Čuli ste za prednosti pilinga, ali sada otkrijte neke tajne i učinite sve svoje kreme još efikasnijim.

Trik # 1: Ulja uvek pomešajte sa kremama

Razmislite o dresingu za salatu, ulju i vodi koji stoje jedno sa drugim. Tačno ista stvar se dešava i sa vašom kožom, tako da pored ulja mora postojati sredstvo koje može prodreti kroz ovu barijeru. Ako želite da uvrstite ulja za lice u svoju rutinu, ne zaboravite da pomešate ulje sa kremom koja će pomoći ulju da prodre u epiderm.

Trik # 2: Ne perite lice rukama

Da, zvuči čudno, ali prilično je logično - sredstva za čišćenje otklanjaju mrtve ćelije kože, a jagodice prstiju su previše mekane da bi ih mogle ukloniti. Zbog toga, umesto da nanosite na dlan, poželjnije je da sredstvo za čišćenje lica nanesete na krpu (ili četkicu za čišćenje lica) i da njome očistite lice.

Trik # 3: Piling ispod očiju

Redovni piling i samim tim uklanjanje mrtvih ćelija kože na ovom području takođe pomažu u sprečavanju pojavu bora. Dakle, ako želite da dragocena krema za oči deluje još bolje, počnite sa redovnim i nežnim (!) pilingom i na ovom području.

Trik br. 4: Nemojte prstima da nanosite serum

Vaše ruke mogu upiti puno proizvoda pre nego što ga nanesete na lice. Ovo je još intenzivnije u hladnijim mesecima kada je koža na rukama suva. Biće mnogo bolje da nanesete serum direktno na kožu - jednu kap na čelo, obraze, bradu i vrat i tamo ih samo razmažite rukama.

Trik # 5: Operite lice samo jednom dnevno

Čišćenje kože dva puta dnevno je preterano jer uklanja sva ulja sa kože, a prirodna ulja su ono što nas održava mladima. Baš kao što vaše telo spava noću kako bi se oporavilo, tako i vaša koža. Zato je važno ukloniti mrtve ćelije kože neposredno pre spavanja.

Trik br. 6: dvostruka korist od proizvoda za oči

Serumi za oči namenjeni su upotrebi na području očiju, a korisni su i oko usta za uklanjanje sitnih bora. Međutim, serumi su bolji od krema jer sadrže manje molekularne strukture, što omogućava bolju apsorpciju proizvoda na osetljiva područja.

Trik br. 7: ne bojte se noža

Mnogi ljudi misle da je postupak zvan dermaplaning osmišljen tako da ukloni nežne dlačice koje pokrivaju lice, ali je zapravo dizajniran tako da ukloni sloj mrtve kože koji otvara pore i izvanredni sastojci u proizvodima za negu lako mogu probiti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group