Koji sastojci uklanjaju podočnjake

Dok neke žene cene prirodan izgled i čak i ne primećuju podočnjake, mnoge traže rešenje. Jasno je da je odabir prave kreme za oči ključ.

Međutim, kada osoba želi da se reši podočnjaka, glavno pitanje koje se postavlja je: Zašto se podočnjaci uopšte pojavljuju?

Šta uzrokuje tamne krugove ispod očiju?

Tamni krugovi mogu biti rezultat pigmentacije ili osnovnog crvenila i vaskularnosti. Ako su podočnjaci posledica pigmentacije, onda bi trebalo da potražite sastojke sa efektom osvetljavanja. Proizvodi koji sadrže vitamin C rade savršeno. Takođe, proizvodi sa retinolom su dobri za vas, jer retinol može da izjednači pigmentaciju tokom vremena. Međutim, ako su podočnjaci posledica crvenila ili nadutosti, potražite kreme za oči sa kofeinom.

Kao i mnoga druga stanja kože, tamni krugovi se takođe mogu smanjiti promenom načina života. Dobar san, hidratacija, malo soli i krema za sunčanje ispod očiju mogu napraviti veliku razliku.

Sastojci koje treba tražiti u kremama za tamne podočnjake

Mnogo je faktora koji doprinose nastanku podočnjaka: tanka, providna koža, gubitak kolagena, hiperpigmentacija, naglašeni krvni sudovi i vene, nadutost, ali i faktori načina života kao što su stres, nedostatak sna i dehidracija. Različiti sastojci pomažu u lečenju različitih uzroka kako bi se smanjio izgled tamnih krugova.

Vitamin C: heroj nege kože

Smanjuje proizvodnju pigmenta u našoj koži tako što inhibira enzim koji se zove tirozinaza koji proizvodi melanin, čime se smanjuje hiperpigmentacija i posvjetljuje koža. Vitamin C je takođe snažan antioksidans, tako da pomaže u zaštiti delikatne kože ispod očiju od oksidativnih slobodnih radikala koji uzrokuju gubitak kolagena, hiperpigmentaciju i bore.

Kofein

U nekim slučajevima, podočnjaci nemaju nikakve veze sa pigmentacijom. Kako starimo, natečene kesice ispod očiju mogu doprineti tamnim krugovima ispod očiju. Pored toga, krvni sudovi ispod očiju mogu postati vidljiviji, dajući oku tamni, senoviti efekat. Kofein je jedan od najboljih sastojaka za lečenje ovog aspekta tamnih krugova jer sužava i zateže krvne sudove ispod očiju, čineći ih manje vidljivim.

Hijaluronska kiselina

Vrhunski hidratantni sastojak čini čuda na području ispod očiju i to trenutno. Deluje trenutno na hidriranju i nahranjenost kože ispod očiju, privlačeći i zadržavajući vodu kako bi se rešila šupljina. Sastojak može da se nosi sa dehidracijom, kao i sa tankom kožom koja doprinosi pojavljivanju tamnih krugova.

Niacinamid

Ovaj sastojak za negu kože, koji je oblik vitamina B3, poznat je po svojoj sposobnosti da cilja na hiperpigmentaciju i upalu. Takođe jača kožnu barijeru povećavajući proizvodnju ceramida. Konačno, osvetljava podočnjake zaustavljanjem prenosa pigmenta u ćelije kože i smanjenjem upale, što često dovodi do hiperpigmentacije.

Peptidi

Ovi kratki lanci aminokiselina su "građevinski blokovi proteina". Oni igraju ključnu ulogu u nezi kože tako što poboljšavaju teksturu kože i podstiču proizvodnju kolagena. Uz doslednu upotrebu, mogu pomoći u smanjenju pojave tamnih krugova smanjenjem upale i povećanjem čvrstoće kože, što može umanjiti pojavu nadutosti i promene boje ispod očiju.

Retinol

Popularni sastojak protiv starenja potiče od vitamina A i poznat je po svojoj sposobnosti da stimuliše proizvodnju kolagena i podstakne obnavljanje ćelija. Retinol može pomoći u smanjenju pojave tamnih krugova i poboljšanju pigmentacije uopšte.

Najbolje kreme protiv podočnjaka pogledajte u galeriji fotografija.

« 1 2 3 4 5 6 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group