Kako sakriti herpes na usni: par trikova

Herpes na usni je u stanju da poljulja samopouzdanje svake devojke.

Devojke su spremne da se odreknu sastanka sa momkom iz snova zbog pojave herpesa na usni. Već znamo kako da maskiramo bubuljice, a čini se da herpes na usni nije moguće sakriti. Međutim, postoji par trikova.

Za početak, važno je znati da je herpes virus koji se pojavljuje kod osoba sa oslabljenim imunitetom. Herpes se može pojaviti kao posledica stresa, izlaganja hladnoći ili obrnuto, pregrevanja na suncu.

Javlja se postepeno. Prvo se na usnama javi osećaj peckanja i svraba, a zatim se formiraju mali mehurići koji formiraju tamnu koricu. U glavi se odmah javlja pitanje: kako se toga otarasiti?

Dakle, brzo izlečenje možemo postići upotrebom medikamentoznih antivirusnih preparata. Potrebno je da primenite kremu Zovirak ili Aciclovir - pet puta dnevno.

Ako su mehurići i dalje tu, ne očajavajte, herpes na usni možete zamaskirati dekorativnom kozmetikom. Da sakrijete ovaj "mali problem" pomoći će vam tri sredstva – tečni puder, puder u prahu i karmin.

Tečni puder se nanosi ne samo na herpes, već na celo lice. Najbolje je da izaberite mat puder. Nanesite tanak sloj pudera u prahu.

Da sakrijete herpes, možete koristiti karmin, ali ne bi trebalo da bude previše sjajan i taman. Ruževi u burgundi boji ili crvenoj izgledaju impresivno, ali će osip biti više vidljiv. Stoga, ako želite da prikrijete herpes, radije birajte svetlije, neprozirne tonove. Karmini u nude boji su idealni za prekrivanje herpesa.

Ako vam se iznenada pojavio herpes na usnama, samo koristite ove male trikove i niko neće primetiti.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group