Kako odvažno našminkati usne u crvenoj nijansi

Toliko privlačna, seksi i neodoljiva – crvena boja na usnama.

Ona kao da svesno podiže samopouzdanje devojke koje na svojim usnama ima karmin u crvenoj boji. Spektar crvenih tonova je izvanredan - od smernijih do izazovnih varijanti. Ni jedna druga boja na usnama ne deluje toliko izazovno, niti više poručuje posmatraču da je ste svesni svoje lepote.

Ukoliko ste oduvek maštali da svoje usne ulepšate crvenom bojom, ali jednostavno niste uspevali to da uradite na zadovoljavajući način, danas smo odlučili malo da vam pomognemo. Uz nekoliko osnovnih koraka koje smo za vas pripremili znaćete kako odvažno da se našminkate, koristeći pri tom senzualni crveni karmin.

Pune usne na kojima je istaknut crveni ton savršene su za neke posebne prilike, poput prvog izlaska sa voljenom osobom, venčanja i važnih događaja. Crvena boja na usnama ostavlja snažan utisak zato je neophodno da bude savršeno nanesena.

PRVI KORAK – PRIPREMA USANA ZA CRVENI RUŽ

Nanesite balzam za usne kako biste ih omekšali i pripremili za sloj crvenog karmina. Ukoliko su vaše usne ispucale, ovo će im pomoći da zacele, a istovremeno će vam omogućiti da lakše i izražajnije nanesete crveni karmin. Ukoliko osećate da je vašim usnama potrebna dodatna nega, možete upotrebiti hidratantnu kremu kako biste ih još više omekšali. Nakon 20-tak minuta, upotrebite suvu maramicu kako biste uklonili višak kreme.

DRUGI KORAK – ISCRTAVANJE KONTURA USANA

Pre svega potrebno je da potražite olovku čija boja je identična boji vaših usana. Na ovaj način ćete bez većih poteškoća iscrtati konture vaših usana i zadržati vaš crveni ruž na mestu. Izbegavajte korišćenje tamnijih olovaka za usne od boje ruža koju ste odabrali.

TREĆI KORAK – IZBOR BOJE CRVENOG RUŽA

Iako zapravo pri izboru boje ne možete pogrešiti, jer crvena boja je atraktivna u kojoj god nijansi da je prezentovana, ključan je samo efekat koji želite da postignete. Ako težite ka kul izgledu poput Gwen Stefani npr, onda je vaš izbor svetlija nijansa crvene boje. Ako ste s druge strane spremni da odete korak dalje i pratite aktuelne trendove, za vas je savršena kombinacija ruža narandžasto-crvene boje. Sve one dame koje teže ka misterioznom izgledu, trebalo bi da se drže boja trule višnje i bogatih bordo tonova.

ČETVRTI KORAK – NANOŠENJE RUŽA

Tajna pravilnog nanošenja crvenog ruža je u intenzitetu. Oslobodite ruku i nanesite dovoljno ruža kako biste dobili na punoći usana i zaista istakli boju ruža. Pobrinite se svakako da ne prelazite rub usana, kako vam se boja ne bi razlivala po licu. Kako biste uravnotežili crvenu boju usana sa ostatkom šminke na licu, držite je na minimumu. Ukoliko imate tanje usne, držite se podalje od tamnijih nijansi jer one vizuelno još više smanjuju usne.

Ž.J.

Izvor: Styleoholic

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group