Kako da sami napravite savršen ombre print na noktima

Zašto biste odvajali više vremena nego što je potrebno da bi vam nokti izgledali savršeno? Pritom, ombre uspeva već iz prvog puta i nema grešaka!

Najbitnije jeste da odaberete boje koje će lepo izgledati zajedno, a sve ostalo najverovatnije imate već sada u svom domu. Birajte na osnovu odevne kombinacije, raspoloženja, atmosfere, vremena ili dešavanja, ovakav print može uz sve da se uklopi. Da ni ne govorimo da je ombre print prosto savršen za tople dane leta!

Sigurno ste do sada viđali žene čiji nokti nežno prelaze iz jedne u drugu boju, možda ste i same nekada otišle na manikir i zatražile baš takav izgled. Verovale ili ne, ovakav print možete same da napravite i to za desetak minuta!

Potrebno vam je

- Lakovi u bojama koje želite

- Sunđer za nokte ili najobičniji sunđer za sudove

- Makaze

- Selotejp - opciono

- Aceton

- Štapići za uši

- Zaštitni premaz  opciono

Pre nego što počnete, valjalo bi da lepo spremite sve što vam je potrebno. Ukoliko nemate sunđer za nanošenje boja na nokte, uzmite najobičniji za sudove i makaze. Ako ste ga već koristili, ne bi bilo loše da ga operete i sačekate da se osuši pre upotrebe.

Makazama prvo isecite sunđer ravno po sredini, a potom na delove koji će odgovarati širini i dužini vaših noktiju. Naravno, možete i tako da napravite što više, ali imajte u vidu da vam, u zavisnosti od sečenja, dužine noktiju i izgleda željenog printa, može biti dovoljan i samo jedan deo sunđera da završite sve nokte.

Odaberite lakove u bojama po izboru, samo gledajte da budu sveži jer će vam za one koji su taman i blago stvrdnuli biti protrebno mnogo više vremena i strpljenja, a postoji mogućnost i da krajnji rezultat ne bude baš onakav kakav ste planirali.

U slučaju da nemate mnogo vremena ili jednostavno ne želite da se mučite uklanjanjem laka koji pređe na prste štapićima natopljenim acetonom, pažljivo zalepite selotejp oko površine nokta tako da ne pravi preveliku razliku i ostane tik uz kožu.

Pred vama su dve mogućnosti u zavisnosti od toga kakav izgled hoćete da postignete - možete da nanesete jaku podlogu u boji po izboru(lak u više slojeva) ili jedan premaz željenim lakom. Sa jakom podlogom svakako nećete pogrešiti, ali ako imate više strpljenja slobodno uradite samo jedan prelaz, pa se posvetite intenzitetu boja kasnijim nanošenjem.

Kada završite i lak se osuši uzmite lakove koje ste prethodno odabrali i parče sunđera. Četkicom nanesite boje u linijama, jednu za drugom tako da između bude minimum prostora i slobodno stavite više laka na sunđer jer ćete tako dobiti jače nijanse. Prislonite sunđer na površinu nokta i nežnim tapkanjem uz povremene, lagane pokrete odozgo na dole nanosite odabrane boje.

Ako nekako ipak dođe do greške, slobodno ponovite postupak na tom noktu dok ne dobije izgled kakav ste želeli. Ombre u dve nijanse je svakako najlakši, ali ipak je izbor najboljih boja koje mogu izgledati skladno ono što razdvaja fantastičan print od prosečnog.

Ukoliko ste koristili selotejp možda je bolje da prvo nanesete zaštitni sloj laka po površini noktiju, pa sačekate da se i on osuši pre nego što počnete nežno da ga skidate. Ako niste, uzmite štapić za uši, natopite ga acetonom i skinite sav višak koji se pojavio, pa onda nanesite zaštitni sloj za veći sjaj i duže trajanje printa.

Ovo je osnova za svaki ombre, a na vama je da odaberete onaj koji vam se najviše dopada. Naravno, ako želite nokte možete i dodatno ukrasiti s obzirom da je zaista sve u bojama koje ste izabrali.

E.G.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group