Izvanredni trikovi za savršen manikir kod kuće

Na milione žena, širom sveta troši mnogo vremena na sređivanje noktiju i to svakodnevno...

Pored toga, redovni odlasci u salon nisu ni malo jeftini, a i cene sve više skaču pa odustajemo od profesionalnog manikira. Ali, ne treba da očajavate jer postoji mnogo trikova koji će vam pomoći da sredite nokte baš kao u salonu.

Mi smo za vas izabrali najzanimljive i najjednostavnije trikove koji će vam dosta pomoći kada budete sređivali nokte kod kuće...

1. Manikir polu-mesec

Koristite pokukružne nalepnice kako biste napravili polu-mesec na noktima. Ovaj dizajn je vrlo zanimljiv i dosta žena ga traži. Jednostavno zalepite nalepnicu za koren nokta, a preostali nokat obojite u željenu boju, a kada se lak osuši - skinite nalepnicu.

2. Čipkani nokti

Možete napraviti zanimljivi čipkasti dizajn uz pomoć čipke koju možete kupiti u bilo kojoj krojačkoj prodavnici. Isecite malo čipke u obliku vašeg nokta (ili drugačije, ako želite nešto zanimljivije) i stavite preko laka koji se još nije osušio.

3. Tufnice

Tufnice na noktima su oduvek bile popularne kao i sada, ali ih je ponekad teško napraviti a da ne budu razmazane. To je jer se  niste dosetili da upotrebite ukosnice! Sa delom ukosnice koji ima kuglicu nanosite tufnice u željenim bojama.

4. Nokti sa teksturom

Napravite “marble” dizajn bez vode! Samo upotrebite plastičnu foliju ili kesu - namažite prvi sloj laka i sačekajte da se osuši, a preko namažite drugi lak i preko njega utapkajte foliju koja će stvoriti razne oblike, baš kao i marble efekat.

5. Klasični frenč manikir

Kao i tufnice, uvek je teško napraviti pravu liniju koja se neće razmazati. Sada uzmite neku širu gumicu i stavite pri vrh nokta.

6. Brzi i jednostavni ombre nokti

Sve što vam je potrebno za pravljenje ombre efekta jeste sunđer za nanošenje šminke. Namažite par lakova za nokte na sunđer i utapkajte na nokat. Rezultat je, verujte nam, fantastičan.

7. Mat lak za nokte

Ako želite da imate mat nokte, a nemate takav lak - bez brige. Samo pomešajte sa providnim lakom za nokte malo senke u boji ili svetlog pudera za lice u kamenu i dobićete mat završni premaz.

8. Brže sušenje noktiju

Umesto da čekate da vam se lak osuši i dosađujete se jer ne smete ništa da dodirnete, samo potpopite nokte u ledeno hladnu vodu i lak će se osušiti za nekoliko sekundi.

9. Slomljen nokat

Kada nam se slomi nokat, to je najgore nešto što može da se desi. Ali, ima leka i za to. Jednostavno isecite malo parče toalet papira i stavite ga na mesto gde vam je nokat pukao, a zatim preko pređite sa providnim lakom. To je to, problem rešen!

10. Najlakši način da skinete lak

Stavite dva sunđera za pranje sudova u manju teglu, ostavljajuću centar praznim. Pospite aceton unutra i ubacite prst između sunđera. Trljajte dok se lak ne skine potpuno sa nokta. Ovo je odlično za lakove sa šljokicama.

11. Fleke od laka

Često se dešava da nokat “upije” tamnu boju laka, pogotovo kada je u pitanju crvena boja. Jednostavno stavite na nokte malo paste za zube i istrljajte četkicom za ruke. Nokti će vam biti opet beli!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group