Glass Nails: Trend manikira koji će vaš izgled učiniti impresivnijim

Savršen je za predstojeću prazničnu sezonu.

Trendovi lepote koji dolaze iz Koreje su svetski poznati, jer su navike koje se tiču svakodnevne nege, ali i šminkanja podignuti na novi nivo. Vodeću ulogu u svemu tome ima reč „glass“, koja uglavnom asocira na hidriran, sjajan i glatki izgled kože, zbog čega izgleda kao staklo.

Trend glass skin postoji od 2013. godine i milioni žena ga prate. Opšte pravilo obuhvata primenu nekoliko kompozicija, stavljanje jedne na drugu, odnosno onoga što je poznato kao slojevitost. Ovo mora biti urađeno u pravilnom redosledu, odnosno od najlaganijeg do najjačeg proizvoda, a formule takođe treba da budu blage i usmerene na hidriranje kože.

Međutim, korejska lepota je proširila koncept stakla na negu noktiju i tačnije na nail art. Ovaj trend je postao poznat kao stakleni manikir i dobio je naziv po tome što nokti oponašaju upravo ovaj efekat razbijenog stakla.

Tvorac ovog manikira je južnokorejska umetnica Park Eun-kiung, koja je poznata kao Unistela. Od trenutka kada je osmislila ovaj manikir, nail art su odmah usvojile k-pop zvezde, kao i azijski supermodeli, a sada je trend osvojio i Instagram.

U nastavku pogledajte najsjajnije dizajne koje smo otkrili i pronađite ideje za vaš sledeći manikir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Imarni (@imarninails)

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group