DIY: uklonite gel lak sa noktiju same kod kuće

Ukoliko ne volite da same sređujete nokte, često mažete i skidate lak – gel manikir je nešto najbolje što možete uraditi za sebe.

Gel lak vam omogućava da imate savršen manikir nekoliko nedelja što definitivno štedi vreme svakoj ženi, ali i sprečava one stresne situacije kada vidite da vam se lak za nokte (ponovo) iskrzao - kada ne treba.

Međutim, kada vam jedan nokat (ili više njih) pukne, izgleda pomalo glupo da na svaki prst stavite flaster jer izgleda previše upadljivo. Skidanje gela može biti nezgodno kada to radite same kod kuće, ali ako odlučite da idete u salon, ovu uslugu ćete morati da platite.  

U današnjem tekstu ćemo vam objasniti kako da skinete gel manikir kod kuće, bez mnogo muke, vremena i oštećenja noktiju.

Pratite ove korake i nakon samo nekoliko minuta, gel će biti skinut, a nokti i dalje zdravi.

Nemojte da ljuštite ili čupate gel sa noktiju

Iako čupkanje tvrdoglavog gela zvuči kao okej opcija za početak, ovo može oštetiti vaše nokte. Kada skidate gel na ovaj način, zajedno sa gelom skidate i površinski sloj nokta, što ih čini krhkim i slabim. To dalje vodi do pojave belih fleka i neravnina u teksturi nokta.

Skidanje prvog sloja

Uzmite turpiju kako biste uspešno skinuli prvi zaštitini sloj koji se nalazi preko gela. Kada ga skinete spremni ste za dalje skidanje.

Umotajte nokte

Da biste omekšali gel, uzmite aceton - može vam poslužiti i skidač laka sa acetonom ali će proces trajati duže. Natopite vatu ili tufere i stavite ih na svaki nokat, a zatim ih umotajte u aluminijumsku foliju (zajedno sa noktom). Na ovaj način će nokat dovoljno upiti aceton, a nakon 15 minuta bi gel trebalo skroz da omekša.

Ako žurite, pokušajte da nađete u nekoj od drogerija aceton za skidanje gela (ili trajnog laka) koji u sebi sadrži i aceton i balzam za nokte koji će istovremeno skidati gel i nahraniti nokte.

Nežno skinite gel

Nakon skidanja folije sa noktiju, uzmite drveni štapić koji se koristi za kutikulu nokta i nežno skinite gel. Ako imate problema i gel neće da se skine, držite vatu još minimum 5 minuta i pokušajte ponovo.

Hidrirati, hidrirati i samo hidrirati

Vaši nokti i kutikula će izgledati suvo nakon skidanja gela - nakon ovog procesa operite ruke i nanesite hidratantno ulje na nokte i zanoktice. Na ovaj način ćete rehidrirati nokte, nakon upotrebe acetona i ojačaće te ih.

Skidanje gel manikira može biti grubo za vaše nokte, ali ako to učinite pravilno, vaši nokti će ostati zdravi i jaki, ali i spremni za sledeći manikir.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group