Beauty - Kozmetika

Da li ste zavisni od balzama za usne?

Hladna i vetrovita jesen, a naročito nadolazeći zimski meseci, mogu usne učiniti suvim, tako da je upotreba hranljivih i hidratantnih balzama praktično neophodna ako ne želimo ljuskice i pukotine.

Povremeno vlaženje usana je potpuno normalno i poželjno. Problem nastaje kada vlažite usne, čak i kad uopšte nije potrebno. Da li ste možda jedan od onih koji opsesivno koriste balzam i mažu usne iz navike, čak i ako stanje uopšte nije kritično?

Prvi korak u bilo kojoj zavisnosti je, naravno, priznavanje sebi da imate problem. Ako se nađete u bilo kojoj od dole navedenih izjava, možda je vreme da se malo ozbiljnije pozabavite svojim problemom.

Nikad ne napuštate dom bez balzama. Ključevi? Da. Telefon? Tu je. Balzam za usne? Dva puta proverite za svaki slučaj.

Ovo vam je postala svakodnevna rutina. Primenjujete ga nekoliko puta na dan (a da toga niste ni svesni). Čak nije važno da li su vam usne napukle, samo volite osećaj sveže nanetog balzama za usne.

Imate zalihe balzama svuda. Pored neviđenog broja balzama na dnu vaše torbe, balzam uvek imate u svom automobilu, u fioci ispod vašeg stola, između jastuka na kauču, na noćnom ormariću, u kupatilu, u džepu farmerki u slučaju 'hitnih slučajeva', ...

Svaki put kada odete u apoteku, kupite bar jedan.

Panika vas uhvati ako otkrijete da nemate labelo uz sebe.

Ne možete zamisliti ni sekundu bez potpuno glatkih i hidriranih usana.

Ljudi su već komentarisali vašu opsesiju. Prijatelji i kolege već vas gledaju kako se pitate zašto morate mazati usne na svakih 5 minuta.

Ako više od svega nagoveštavate većini gore navedenih izjava, krajnje je vreme da preduzmete mere.

Za početak, skupite sve balzame iz svojih torbica, džepova... Jeste li otkrili da biste skoro mogli da otvorite drogeriju sa balzamom?

Sledi drugi korak. Pogledajte koliko balzama koristite i koliki je rok trajanja. Za one koji imaju rok trajanja ili je ostalo vrlo malo, stavite u prvi plan da ih možete potrošiti, a ostatak stavite zajedno u jednu fioku. Rasporedite one koje prvo morate potrošiti tako da ih imate na noćnom ormariću, jedan u torbi i jedan u kancelariji (da, tri su dovoljna). Ali sada je red najteži deo. Svaki put kada želite da namažete usne zapitajte se da li je to uopšte potrebno? Ako smatrate da su vam usne meke i potpuno suve, nastavite sa radom. Kad god ponovo želite hidrirati usne, postavite sebi prvo ovo pitanje. Ne samo da nećete bespotrebno vlažiti već vlažne usne, već ćete uštedeti i nešto novca.

M.L.

 modna.si

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group