5 najboljih seruma sa hijaluronskom kiselinom za apsolutno mladalačku kožu

Probali smo ih sve i toplo ih preporučujemo.

Cilj svake žene je da ima (i održi) mladalačku i blistavu kožu, ako je moguće, tokom celog života. Zbog toga su serumi sa hijaluronskom kiselinom toliko popularni u poslednje vreme, sa hiljadama srodnih pretraga na Google pretraživaču i društvenim mrežama svakog dana.  

Važna uloga hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina je polisaharid koji se prirodno nalazi u našoj koži i zglobovima i deluje kao glavni hidratantni faktor, jer ima neverovatnu sposobnost privlačenja i zadržavanje vlage 1000 puta veće od njene težine. Takođe je poznata po svojim antioksidativnim i antiinflamatornim svojstvima.

Negativno je to što se vremenom proizvodnja nove hijaluronske kiseline u našem telu drastično smanjuje, usled čega koža pokazuje znake dehidracije i prve fine bore. Ovde dolazi kozmetika koja sadrži hijaluronsku kiselinu i nadopunjuje ovaj izgubljeni procenat hijaluronske kiseline u našoj koži. Tako se jača kohezija ćelija, postepeno vraćaju čvrstoća i volumen kože, "puneći" bore iznutra.

U osnovi postoje dve vrste hijaluronske kiseline u kozmetičkim proizvodima za negu: visoke molekulske težine i niske molekulske težine. Prva je odličan hidratantni sastojak. Formira nevidljivi film koji sprečava gubitak vlage i povećava nivo hidratacije, trenutno poboljšavajući izgled kože. Hijaluronska kiselina male molekulske težine prodire mnogo dublje u kožu, delujući na sledeći način: jača mikrocirkulaciju i ćelijski metabolizam, štiti od napada slobodnih radikala i istovremeno stimuliše prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline, kolagenih vlakana i elastina, dajući čvrstoću i elastičnost koži.

Dobra vest je da ovaj sastojak vrlo lako možete da unesete u svoju kožu korišćenjem krema i seruma, jer mnogi proizvodi za šminkanje sada sadrže ovaj polisaharid u svojim sastavima (balzami za usne i ruževi, puderi). Testirali smo 5 seruma koji sadrže obe vrste hijaluronske kiseline i obećavaju savršeno hidriranu i mladalačku kožu.

5 najboljih seruma hijaluronske kiseline koje možete kupiti upravo sada otkrijte u galeriji fotografija.

« 1 2 3 4 5 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group