Beauty - Kozmetika

10 načina za korišćenje suvog šampona na koje nikad niste pomislili

Ne sećate se vremena pre suvog šampona?

Otkako su suvi šamponi ušli u naše živote, redovno ih koristimo da bismo se spasili od loših frizura. Sada smo zahvaljujući Internetu takođe otkrili da je suvi šampon koristan za mnoge druge stvari.

Evo nekoliko najboljih načina korišćenja suvog šampona.

Da biste dodali teksturu kosi

Zanimljiva činjenica: mnogi frizeri slavnih osoba koriste suvi šampon kod svojih klijenata za savršen izgled kovrdža. Nanesite suvi šampon na vlasište kao i obično, a zatim ga nanesite malo dalje po sredini kose i na vrhove pre nego što uvijate pramenove pomoću uvijača.

Da biste dodali volumen

Znate da suvi šampon možete da nanesete na masno vlasište, ali jeste li ga ikada koristili na suvu, sveže opranu kosu? Skrob u spreju se pridržava svake dlake, što povećava njihovu veličinu i, kao rezultat, imate frizuru punu volumena.

Za stilizovanje frizure

Pažnja, pažnja svim damama sa kratkim piksi frizurama: naprskajte malo suvog šampona na prste, a zatim zajedno pritisnite vrhove pojedinih pramenova da biste stvorili definiciju i glatkoću. Voskovi i gelovi za oblikovanje često su previše teški (posebno za dame tanke kose), zato pokušajte sa suvim šamponom.

Za bolje prijanjanje

Jedini problem sveže oprane kose je taj što je ona ponekad previša glatka da bi zadržale svoju frizuru. Srećom, malo suvog šampona poboljšaće prijanjanje kose i zadržati podignutu kosu na mestu.

Za ispravljanje grešaka

Ako slučajno nanesete malo više sjaja, nanesite malo suvog šampona na vlasište da biste upili višak sjaja. Sačekajte nekoliko minuta da obavi svoj posao, a zatim očešljajte kosu.

Da biste formirali obrve

Lagano naprskajte čistu četkicu suvim šamponom i četkajte obrve. Dlačice obrva će se vratiti na svoje mesto, a takođe će izgledati gušće zahvaljujući skrobu između sastojaka.

Da pokrije narastak

Morate li ići kod frizera, ali samo odlažete? Niste jedini. Ako imate prirodno tamnu kosu i svetlosmeđe je boje, nanesite na vlasište klasični suvi šampon, koji je pomalo beli, jer će kao rezultat postati nešto svetliji. Međutim, ako imate prirodno svetliju kosu pronađite suvi šampon namenjen brinetama i dajte mu lagani sjaj.

Kao rezervni dezodorans

Suvi šampon ni na koji način ne bi trebalo zameniti vaš uobičajeni dezodorans, ali će obaviti posao dezodoransa ako vam slučajno nestane ili ga nemate kod sebe. Skrob prisutan u suvom šamponu takođe je često jedan od sastojaka dezodoransa i pomaže u održavanju kože suvom. Pored toga, većina suvih šampona takođe miriše lepo.

Za sprečavanje trljanja kože

Mnogi suvi šamponi sadrže sastojke, poput talka, koji apsorbiraju znojenje. Razpršite ga po unutrašnjosti bedara i po unutrašnjosti cipele kako biste sprečili neudobno trljanje po problematičnim mestima.

Da biste uklonili naelektrisanje kose

Kao i lak za kosu, suvi šampon će dodati vlagu u kosu. Malo šampona možete naneti i na odeću, jer ćete na taj način sprečiti da se vaša kosa zapetlja. Kod prskanja po odeći vrlo je važno da formulacija šampona bude potpuno bezbojna i da se suvi šampon nanosi na odeću sa udaljenosti od najmanje 20 centimetara.

 modna.si

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group