Važna pravila koja treba da znate pre nego što odlučite da blajhate kosu

Plava kosa nikada ne izlazi iz mode. Iako su ove sezone veoma popularne nijanse kestena, na listi glavnih trendova i platinasta boja kose pronašla je svoje mesto.

U proleće smo nosili platinasto plavu, ove jeseni, pepeljasto plava je stekla veliku popularnost. Bez obzira na to koji trend izbeljene kose odlučite da pratite, postoji nekoliko važnih stvari koje morate da znate pre nego što krenete u eksperimentisanje sa svojom kosom.

Važno je pažljivo odabrati nijansu

Čak i potpuno izbeljena kosa se razlikuje po nijansama - u zavisnosti od toga kako je frizer tonira. Kada odete u salon, uverite se da će sa vašom kosom raditi neko ko je iskusan u svom poslu. Izbeljena kosa u korenu može dobiti različite nijanse: od tople kremaste do hladno plave sa blagom ružičasto-jorgovanom nijansom. Ako je nijansa odabrana pogrešno, za razliku od kose, koža lica može izgledati crvenkasta ili, naprotiv, skoro siva. Dakle, odabir prave nijanse je gotovo važniji od pravilnog sprovođenja samog postupka blajhanja.

Pravilna nega kose

Čak i ako vam je kosa već suva i bez sjaja, a navikli ste da trošite mnogo vremena i truda na negu, sa izbeljenom kosom, hidratantna i hranljiva nega će morati da dostigne novi nivo. Bez obzira na to koliko vas frizer profesionalno farba i koliko visokokvalitetne proizvode koristi, kosa će u svakom slučaju biti oštećena - tako funkcioniše blajhanje. Stoga, budite spremni na činjenicu da ćete morati da nabavite čitav niz novih proizvoda za negu kose i da ih redovno koristite.

Ne zaboravite toniranje

Svi znaju da ako redovno ne održavate ovu nijansu kose, ona brzo požuti. Međutim, nisu svi suočeni sa ovim problemom. Ako ste jedna od onih srećnica koje imaju malo crvenog pigmenta u kosi, vaša kosa možda neće izgubiti svoju atraktivnu boju dugo vremena. Međutim, to uopšte nije razlog da prestanete da je redovno nijansirate.  

Blajhanje može izvršiti samo iskusni frizer

Kada je u pitanju izbeljivanje kose, odabiru frizera treba pristupiti sa velikim oprezom. Ne postoji drugo takvo farbanje, koje, ako se uradi nepravilno, može izazvati tako ozbiljnu štetu na kosi. Na primer, ako ste neuspešno ofarbali kosu u crno ili crveno, boja će se jednostavno isprati nakon nekog vremena. Neuspešno blajhanje je ispunjeno raznim posledicama: od hemijskih opekotina do potpunog gubitka kose. Zato je bolje da proceduru obavi 100% provereni majstor.

Izbeljivanje će u velikoj meri promeniti strukturu i kvalitet kose.

Kao što smo već rekli, čak i uz najnežnije blajhanje urađeno kvalitetnim proizvodima, kosa je ozbiljno oštećena. Ona postaje suva i krhkija, a vlasnice kovrdžave i talasaste kose mogu primetiti da će lokne postati manje elastične i definisane. Ovo su neželjeni efekti koji se mogu donekle izgladiti uz odgovarajuću negu, međutim ne možete ih se u potpunosti rešiti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group