Šta je chebe prah i da li zaista podstiče rast kose?

Tajna guste i duge kose afričkih žena!

U potrazi za inovacijama, ponekad možemo neprimetno propustiti ono što nam je vekovima bilo pred nosom. Jedan od takvih „lekova“ je chebe prah. To je prirodni proizvod za negu kose koji koriste afričke žene u Republici Čad koje imaju veoma dugu i sjajnu kosu. Da li zaista ima magična svojstva?  

Šta je chebe prah?

Chebe je prirodna crvenkasto-smeđa mešavina lekovitog bilja: semena trešnje, lavande, smole drveta i karanfilića.

Da li chebe prah zaista podstiče rast kose?

Prema stručnjacima, čebe prah sam po sebi ne stimuliše rast kose. Međutim, intenzivno hidrira hrani i jača kosu, čineći je elastičnijom, štiteći je od lomljenja i sprečavajući oštećenja. Za razliku od drugih maski za kosu, chebe se nanosi ne na koren, već na krajeve kose, pomažući zadržavanje vlage u njima. Upravo ta svojstva pudera pomažu afričkim ženama da održe zdravlje kose i zadrže njenu dužinu. Ali treba imati na umu da na zdravlje kose ne utiču uvek samo spoljni faktori, a problem opadanja kose može imati mnogo razloga: genetska predispozicija, stres, individualne bolesti, hormonski problemi i ishrana.

Za koga je pogodan chebe prah?

Chebe prah idealan je za žene sa kovrdžavom kosom. Afričke žene su ga vekovima koristile za negu svoje grube i jako kovrdžave kose, jer njegova hidratantna svojstva olakšavaju raščešljavanje kose.  

Kako koristiti Chebe prah za kosu?

Chebe prah treba pomešati sa malo vode ili hladno ceđenim hidratantnim uljem, poput arganovog, ricinusovog ili eteričnog ulja limunske trave. Chebe takođe dobro funkcioniše sa organskim kokosovim uljem, nerafinisanim karite buterom i čistim vitaminom E. Dobijenu masku treba naneti po celoj dužini kose, ostaviti sat, dva ili duže, a zatim isprati. Afričke žene ovu masku nanose 1-2 puta nedeljno, ali ako imate ravnu kosu, stručnjaci savetuju da je koristite ređe i da je ne držite predugo pre ispiranja, u suprotnom efekat može biti suprotan.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group