Beauty - Kosa

Sirena-lokne su apsolutni hit ovog leta & tako ih je lako napraviti

Sirena lokne su apsolutni hit leta, a najbolja stvar je što ih prilično brzo možete napraviti i same.

Ukoliko ste ovih dana primetile kako svaka druga žena na planeti ima dugačku i talasastu kosu – ne brinite, nije u pitanju vaša uobrazilja, ovo je zaista postao apsolutni must-have kada su trendovi iz najpoznatijih frizerskih salona u pitanju. Jasno vam je da se radi o nekakvim talasima, prelomljenoj kosi koja imitira dešavanja na plaži. Ali šta je sad pobogu onaj “sirena-deo” priče?

E pa, stvari stoje ovako. Nije više dovoljno zamisliti samo tamo neke male talase koji će podsetiti na kosu punu pokreta i staviti akcenat na njenu bujnost i gustinu, već je potrebno još malo mašte – talasi sirena su duži (da budemo precizni u pitanju je najčešće struk), valovitiji i savršeno oslikavaju izgled tek blago nakvašene kose koja je (idealno) natopljena morskom vodom a zatim tek malčice osušena na Suncu.

Ok, jasno nam je da ovo već zvuči kao neverovatan izazov, posebno u kućnim uslovima, ali rešenje zaista postoji! Naime, da biste postigle ovakav izgled, osim adekvatne dužine kose, morate imati još i dobru presu za talase, koja će krenuti u pohod tek nekoliko centimetara od vrha glave, a onda ćemo je iskoristiti da njome pravimo zavoje u kosi i to u naizmeničnim pravcima. Važno je zapamtiti da ne želimo da vučemo peglu ravno unaokolo već da je uklonimo sa kose pre savijanja u novom smeru. Na ovaj način ćete učiniti da vaši talasi potraju ceo dan.

Dobra stvar u vezi ovog trenda jeste ta što korišćenjem ove tehnike prilagođavamo svoje talase sebi, to jest dajemo im više prirodne vibracije. Opustite ruku i zaplešite po svojoj kosi, setite se uostalom male sirene Ariel i njene melodije under the sea.

Jedino na šta ćemo vas na kraju upozoriti jeste da, kada je presa u pitanju, veća cev znači i veći talas, te se stoga radije odlučite za njenu manju varijantu ukoliko na svojoj glavi želite čvršće pregibe.

Izvor: glamourmagazine

Photo: Splash News

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group