Prolećno opadanje kose (ni)je bauk!

Iako govorimo o traumi koju bi svaka pripadnica lepšeg pola rado izbrisala iz svoje beauty-istorije, opadanje kose ne mora uvek biti bauk.

Ne, nije baš tako zastrašujuće kako zvuči, i da - dešava se svima.

Svi sisari gube mnogo više kose u proleće (ali i u jesen!), tako da nemojte previše brinuti ukoliko tu i tamo zateknete koju dlaku više u kadi ili na četki za kosu. Zapravo, kada je sezonska “promena” kose u pitanju, žene se obično više žale na njenu iskrzanost i pojačanu lomljivost nego na konkretno opadanje.

Ukoliko u obzir uzmemo činjenicu da smo upravo izašli iz zimskog perioda i hladnijeg vremena koje i nije baš nešto naročito “ljubazno” prema našim dlakama na glavi – ne čudi što prilagođavanje novonastalim okolnostima deluje kao zastrašujući proces.

No, nemojte biti kraljica drame i paničiti ukoliko vaša bujna kosa u poslednje vreme izgleda kao lepo oblikovana metla. Danas je na tržištu toliko dobrih i kvalitetnih preparata koji mogu poslužiti kao prva pomoć i u najkritičnijim situacijama, vaše je samo da odaberete šampon za regeneraciju dlake iz korena, neko hranljivo ulje ili pak kremu koja može ojačati vlasi i uticati na to da kosa za kratko vreme povrati svoj glamurozan look.

I ne zaboravite na onu staru: kako spolja – tako i iznutra! Ukoliko primetite da se sa vašom kosom ipak dešava nešto neuobičajeno, te ukoliko gubite značajniju količinu dlaka – ne libite se da potražite savet stručnjaka.

Iza ovakvih “ispada” se obično kriju problemi sa štitnom žlezdom, anemija ili nedovoljno adekvatna ishrana, pa će se upravo rešavanjem ovih zdravstvenih tegoba rešiti i estetski problem.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group