Proizvod protiv opadanja kose u koji se zaklinje Rouzi Hantigton Vajtli

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Ako neko zna vrhunske kozmetičke proizvode, onda je to definitivno Rouzi Hantigton Vajtli.

Model i vlasnica beauty brenda isprobala je sve nove proizvode koje lansiraju poznati brendovi, bilo da je reč o šminki, kozmetici ili proizvodima za negu kože i kose.

U najnovijim pitanjima i odgovorima na svom profilu otkrila je proizvod koji joj je pomogao kod gubitka kose nakon porođaja. Kako je rekla, Izumi Tonic brenda Shu Uemura nikada ne nedostaje na njenoj polici u kupatilu.

To je veoma okrepljujući tonik za svaki tip kose obogaćen japanskom pirinčanom vodom i ceramidima, koji koncentriše drevnu „yu-su-ru“ tradiciju lepote u spreju. Rouzi ga nanosi na čistu kosu, nakon šampona i balzama i kaže da jača kosu, čineći je zdravijom i izdržljivijom.

Hantington-Vajtli nije prva poznata osoba koja otvoreno govori o gubitku kose, koji obično počinje šest meseci nakon porođaja. Među poznatim ličnostima koje nisu oklevale da pričaju o ovom problemu je i Ešli Grejem, koja je odlučila da normalizuje neposlušni izgled svojih novih folikula dlake postavljanjem raznih fotografija na svoj Instagram profil.

 

Šta uzrokuje gubitak kose nakon porođaja?

Tokom trudnoće, usled hormonalnih poremećaja, produžava se regenerativna faza životnog ciklusa kose, što rezultira jačom i zdravijom kosom. Nakon porođaja, međutim, dolazi do naglog smanjenja estrogena, koji u kombinaciji sa povećanim nivoom stresa uzrokuje i do 30% gubitak volumena, gustine i sjaja kose.

Dobra vest je da gubitak kose nakon porođaja nije trajan. U većini slučajeva, ravnoteža kose se nesmetano uspostavlja dok beba ne prohoda, u periodu od 12 meseci, posebno ako se folikuli dlake ojačaju odgovarajućim proizvodima. Pored toga, rast kose se može stimulisati fototerapijom ili mezoterapijom.

Ako opadanje kose traje do godinu dana nakon porođaja, onda je važno da posetite svog lekara, koji će potražiti druge zdravstvene probleme, kao što su nedostatak gvožđa, cinka i vitamina D, i posavetovati vas u skladu sa tim.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group