Beauty - Kosa

Prirodni balzam za kovrdžavu kosu

Svaka osoba koja ima kovrdžavu kosu reći će vam da je briga o njoj nešto poput brige o malom detetu.

Morate konstantno da je negujete, ophodite se prema njoj sa velikom pažnjom i da budete dosledni, jer vam vrlo lako može uzvratiti u neželjenom pravcu. Dva glavna problema na koja se žale žene koje imaju kovrdžavu kosu je brzo i lako isušivanje i mršenje vlasi. Obe ove stvari se dešavaju jer vaše kovrdže deluju kao prirodna prepreka prirodnom ulju sa vlasišta koje putuje dužinom vaše kose.

Kada je kosa bilo ravna ili kovrdžava, isuviše suva potrebna joj je trenutna hidratacija odnosno vlaženje. Ako imate problema sa suvom kovrdžavom kosom sigurno ste do sad isprobali mnoštvo kupovnih kozmetičkih preparata koji su namenjeni hidrataciji kose. Međutim mnogi od njih sadrže hemikalije koje mogu dugoročno naneti kosi više štete nego koristi. Pitate se, koja je alternativa? Kućni proizvodi na negu kose. Prirodni balzami koje možete sami napraviti u kućnim uslovima mnogo su korisniji za vašu kosu od kozmetičkih preparata.

BALZAM OD GRČKOG JOGURTA I KOKOSVOG MLEKA

Grčki jogurt je jedna od onih osvežavajućih namirnica koje čime vaš doručak savršenim. Međutim on je mnogo više od toga. Od njega možete da napravite savršeni balzam za kovrdžavu kosu. U kombinaciji sa kokosovim mlekom, grčki jogurt intenzivno dubinski vlaži vašu kosu i popravlja oštećene vlasi. Takođe ova dva sastoja pomažu u definisanju uvojaka i lakšem raščešljavanju kose.

SASTOJCI ZA BALZAM:

  • 1 kašika grčkog jogurta

  • 1/4 šolje kokosovog mleka

  • 1 kašika kokosovog ulja

  • 2 kašike meda

  • 4 kapi esencijalnog ulja lavande

PRIPREMA:

Pomešati sve sastojke u manjoj posudi. Podeliti kosu na više delova radi lakšeg nanošenja balzama. Nanositi balzam od korena kose, celom dužinom sve do vrhova. Kada potrošite svu količinu, sakupite kosu i stavite preko nje kapu za tuširanje. Ostavite da deluje najmanje 45 minuta. Isperite potom temeljno mlakom vodom i blagim šamponom.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group