avon akcija za borbu protiv raka dojke

Otkrijte prirodna ulja koja najbolje deluju na našu kosu

Poznato je da prirodna ulja mogu pospešiti rast kose, uticati na vlasište i samim tim učiniti da naša kosa izgleda zdravo i sjajno.

Međutim, koje ulje je najbolje za vašu kosu i kako deluje? Otkrivamo u nastavku!

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje nije samo važan deo zdrave ishrane, već je i veoma efikasan lek za negu i jačanje kose. Sadrži prirodne antioksidante i omega-3 masne kiseline koje jačaju strukturu kose i štite je od slobodnih radikala i UV oštećenja. Osim toga, maslinovo ulje je pogodno i za masažu vlasišta. Koristite ulje 1-2 puta nedeljno i nakon nekoliko upotreba sigurno ćete videti rezultat.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima ne samo magični tropski miris, već i snažan revitalizujući efekat. Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina E, kokosovo ulje hrani kosu iznutra prema spolja, čineći je glatkom i sjajnom. Takođe, ulje je bogato laurinskom i kaprinskom kiselinom - prirodnim antisepticima i antioksidansima. Oni štite kožu glave i jačaju prirodnu barijeru.

Arganovo ulje

Arganovo ulje se s razlogom naziva „tečno zlato“. To je jedno od najskupljih i najefikasnijih ulja. Arganovo ulje (poznato i kao marokansko ulje) je bogato vitaminom E, omega-3 masnim kiselinama i antioksidansima koji bukvalno mogu da ožive čak i suvu i oštećenu kosu. Osim toga, za razliku od drugih ulja, arganovo ulje je praktično nemasno, što mu omogućava svakodnevnu upotrebu i ne stvara dodatne poteškoće pri ispiranju.

Ulje avokada

Ulje avokada, kao i sam plod, sadrži proteine, zdrave masti, esencijalne aminokiseline i vitamine (A, D, E i B6), zbog čega popunjava praznine u vlasi kose uzrokovane raznim mehaničkim oštećenjima i zatvara folikule dlake, sprečavajući zapetljavanje kose. Ulje avokada je prilično intenzivno i gusto, tako da može donekle opteretiti kosu, lišavajući je volumena.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je idealno za podsticanje rasta nove kose. Bogato je vitaminom E, mineralima i proteinima. Ulje takođe sadrži antioksidante koji održavaju normalan nivo keratina u vlasi, čineći je snažnom i glatkom. Pored toga, pomaže u kontroli procesa opadanja kose, a zahvaljujući svojim antigljivičnim svojstvima odlično je protiv peruti. U prodavnicama birajte hladno ceđeno ricinusovo ulje (slično maslinovom) i koristite kao masku 2-3 puta nedeljno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group