Otkrijte drevnu ajurvedsku metodu za zdravu i dugu kosu

Metoda koja dubinski hrani i daje snagu kosi.

Loša vest je da ne postoji magičan način da kosu produžite preko noći. Dobra stvar je da što je zdravija i jača, brže ćete imati dugu kosu o kojoj sanjate. Da biste što više pomogli procesu, tehniku „hair oiling“ možete integrisati u rutinu nege.

Šta je hair oiling?

Ovo je drevna praksa masiranja vlasišta i kose mešavinom ulja i bilja, koja datira pre 4.000 godina. Iako se zasniva na ajurvedskoj medicini, jedna je od najčešćih praksi nege kose među ženama u Južnoj Aziji, tačnije u Indiji.

Korisna svojstva

Masiranje kose uljem može poboljšati opšte zdravlje kose, poboljšati kvalitet, ali i ojačati i ubrzati njen rast. Takođe sprečava opadanje kose, dok odlaže pojavu sede kose.

Čak i sam proces ima korisna svojstva, jer se smatra da smiruje telo i um. Ključna tačka je osnovna čakra na vrhu glave, koja kada se dodirne pomaže u oslobađanju od stresa. Osim toga, masaža u području slepoočnica, linije kose i vrata, takođe nudi još veće opuštanje.

Mešavina ulja koja se koriste zavisi od vrste kose. Potrebno je bazno ulje kao što je susamovo, kokosovo ili bademovo ulje, a zatim se dodaje začinsko bilje ili eterična ulja poput jasmina koji se obično koristi za opuštanje, dok se hibiskus koristi za poboljšanje kvaliteta kose.

Počnite tako što ćete dobro očešljati suvu kosu. Zatim, nakon laganog zagrevanja mešavine ulja, nanesite na kosu masažom, počevši od vlasišta pa sve do vrhova. Zatim umotajte kosu u topli peškir i ostavite tretman 30 minuta ili čak preko noći. Kada budete spremni za kupanje, obavezno koristite šampone i regeneratore koji ne sadrže sulfate. Ponovite postupak jednom ili dva puta nedeljno da biste videli rezultate.

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group