Beauty - Kosa

Odvažni riđi tonovi kose u koje ćete se zaljubiti ovog proleća

Davno davno, osobe sa crvenim i narandžastim pramenima su se smatrale vrlo posebnim.

Štaviše verovalo se da su rođene pod srećnom zvezdom i da za lepotu boje svoje kose treba da zahvale vatri. Vremena su se menjala, i dugo vremena se mislilo da su žene sa riđom kosom nadarene posebnim moćima odnosno da imaju veštičijih sklonosti. To nije bio slavan period za crvenokose devojke koje su neretko bivale prognane iz svojih porodica ako bi se ispostavilo da imaju crvenu kosu. Moderno doba na svu sreću prepoznalo je lepotu koja se krije iza ovih pramenova.

Bez obzira na to da li je prirodna ili ofarbana, ova nijansa crvene boje deluje tako vatreno i inspirativno. Ona je odraz smelosti i sigurnosti u sebe. Od svetlijih gotovo narandžastih tonova, preko vrlo upadljivih jarko crvenih, do tamnijih skoro smeđih – riđa boja vam daje mogućnost da putem nje iskažete na poseban način svoj karakter. Upravo zbog te svoje odlike, ona je savršena boja za prve prolećne dane.

Jednako dobro pristaje dužoj i kraćoj kosi, kao i ravnim i talasastim pramenovima. Sa ovom bojom se možete poigrati i u pogledu Balayage pramenova ili isprobati stil koji uokviruje lice, kako biste još više istakli vaš specifičan ukus. Kestenjasta, tamnoljubičasta i tamna boja lešnika su kao stvorene za kombinovanje sa riđim tonovima. Svakako ako volite vrlo izazovne frizure, nekoliko plavih pramenova u priči o riđoj kosi je sve što vam treba da ovog proleća skrenete pažnju na sebe.

Ž.J.

Izvor: Styleoholic

Foto: Pinterest

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group