Beauty - Kosa

Neverovatno učinkovita maska za kosu od bundeve

Sezona bundeva je u toku, drage dame.

Samim tim pruža vam se jedinstvena mogućnost da iskusite prednosti tog slatkastog jesenjeg ploda. Osim za pripremu vrlo ukusnih, pita i kolača, kao i pilinga za lice i telo, bundeva je vrlo korisna i za vašu kosu. Ako imate izrazito suvu kosu, ili je vaša kosa usled korišćenja određenih preparata vidno postala suvlja, maska za kosu od bundeve je savršeno rešenje za vas. Pokazaćemo vam danas kako da brzo i lako napravite ovu masku i vratite svojoj kosi izgubljeni sjaj.

Pored bundeve, u sastavu ove maske je i slatki krompir koji ima izuzetna hidratantna svojstva. Oba ova ploda su puna vitamina i minerala i pomažu pri ishrani kose od korena ka vrhovima. Kada je reč o bundevi možete koristiti njen konzerviran oblik ili sveže napravljen pire. Takođe uvek možete da je sitno seckanu ostavite u zamrzivaču i koristite po potrebi.

Ova DIY maska uključuje i med koji je univerzalno rešenje za ubacivanje vlage iz vazduha u teksturu kose. Ne treba da se brinete zbog toga da će vam kosa biti slepljena jer koristite med, budući de će se zbog drugih sastojaka vrlo lako isprati sa kose.

SASTOJCI ZA MASKU OD BUNDEVE:

1/2 šolje pirea od bundeve pomešanog sa slatkim krompirom (možete koristiti i samo jedan plod)

1/4 šolje običnog jogurta

3 kašike meda

PRIPREMA:

Sve sastojke sipati u manju posudu i promešati kako bi se dobila kompaktna smesa. Naneti na suvu kosu i staviti preko nje peškir. Ostaviti da deluje oko 20 minuta. Ako je reč o zaista suvoj kosu slobodno ostavite i duže od toga. Isprati potom mlakom vodom, i šamponirati kao i do sad. Koristiti po potrebi jednom nedeljno.

Ž.J.

Izvor: Soapdelinenews

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group