Najbolje boje za kosu za žene starije od 50 godina

Ove nijanse osvetljavaju lice i kamufliraju fine linije i pigmentacijske fleke…

Kosa igra vodeću ulogu u ženskom izgledu, pa samim tim, iako malo ko to zna, pogrešna nijansa može vrlo lako da doda godine licu jedne žene, čineći ga lice dosadnijim i umornim. Uzimajući inspiraciju od najpoznatijih holivudskih zvezda, kreirali smo listu najlaskavijih i najmodernijih boja kose za starije od 50 godina, tako da možete izgledati mladoliko koliko se osećate.

Zlatna plavuša

Ako volite plavušu, izbegavajte hladne nijanse, kao što su intenzivni sunčevi zraci, i idite na neutralnije i toplije nijanse, poput peščane i zlatne plave, koje će u isto vreme „zagrejati“ i osvetliti vaše lice.

Meki ombre (Sombre)

Dodavanje svetlih tonova i mekih kontrasta kosi je ključ za mladalački izgled. Tamni koren i nešto svetliji krajevi a la Sandra Bullock idealan su izbor za žene preko 50 godina, jer mogu učiniti da lice izgleda mnogo svežije i sjajnije.

Topli tonovi

Veoma tamne i intenzivne nijanse imaju tendenciju da „učvrste” crte lica naglašavajući nesavršenosti i bore, a mogu da dovedu do toga da koža izgleda bez sjaja i umorno. Birajte radije tople nijanse poput meda ili čokolade, koje osvetljavaju kožu, "kamuflirajući" znake starenja.

Prirodna braon

Posle 50. godine izbegavajte velike kontraste i birajte nijansu blisku vašoj prirodnoj, poigravajući se malo svetlijim, toplim pramenovima na temenu, kao što već godinama radi Sindi Kraford.

Pramenovi u boji karamele

Karamel pramenovi su odličan izbor za brinete koje žele malo da „posvetle” boju kose, jer vrlo lako mogu da osvetle lice i istovremeno „ublaže” njegove crte. Veoma važan plus je činjenica da ova nijansa uvek izgleda veoma sveže, a da pritom ne zahteva konstantno održavanje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group