Liquid Hair: Koraci za dobijanje kose koju svi želimo

Ako ste u poslednje vreme bili na TikTok-u ili Instagramu, videli ste postove o trendu „Liquid Hair“, ali zapravo, ovaj trend nema nikakve veze sa mokrom kosom.

Izgled „Liquid Hair“ odmah je u stanju da „nadogradi“ svaki stajling i šminku, ali pitanje je kako da dobijemo ovakvu kosu, a da ne provodimo sate kod frizera. Ako imate isto pitanje, pogledajte kako da dobijete taj "sjajni" finiš u nastavku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Trend „Liquid Hair“

Reč je o kosi sa puno sjaja, odnosno kosi koja ima sjajni finiš koji blista na suncu, poput ulja, npr. Suprotno svom nazivu, ne bi trebalo da izgledaju mokro, već mekano i elastično.

Koraci da dobijete izgled „Liquid Hair“:

Priprema

Priprema je ključni korak za uspeh ovog trenda. Pre svega, skalp mora biti u savršenom stanju. Zato uradite piling kako biste uklonili mrtve ćelije i ostatke proizvoda za oblikovanje kose.

Pranje kose

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Za pranje kose izaberite kompozicije koje zaglađuju kosu. Obično u svom nazivu sadrže reči "sjaj" ili "za oštećenu kosu".  

Stilizovanje

Ključni proizvod ovde je krema za stajling koja će zaštititi vašu kosu i kontrolisati kovrdžanje. Zatim nanesite kremu za zaštitu od toplote i osušite kosu fenom (najbolje jonskom tehnologijom jer se bori protiv kovrdžanja) i velikom okruglom četkom sa prirodnim vlaknima. Ako imate kovrdžavu kosu, prvo morate da je ispravite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Nakon sušenja

Ponovo nanesite malu količinu formule za zaštitu od toplote i hidratantni mist. Zatim ćete velikim figarom za uvijanje stvoriti „pokret“ u kosi. Obavezno omotajte kosu u smeru kazaljke na satu kao traku oko valjka za glatku završnicu.

Nakon što se kosa ohladi, raščešljajte je širokom četkom da biste dobili prelep, gladak izgled sa sjajnim finišem. Takođe možete dodati malo ulja za kosu za dodatni sjaj. Na kraju dodajte malo laka za kosu koji će za zadržati rezultat nepromenjenim.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group