Kosa kao zaštitni znak

Bilo da imate kratku ili dugu kosu, odabir frizure koja vam najviše odgovara često određuje celokupni utisak koji ostavljate, bez obzira na vašu garderobu.

Ukoliko još uvek niste sigurne koja frizura je ona koja će se najbolje slagati uz vaše lice i na idealan način opisati vašu ličnost, napravite mali eksperiment. Čim vam se ukaže prilika, odvojite barem sat, dva vremena za isprobavanje. To možete da izvedete ispred bilo kog ogledala i uopšte van nije presudna pomoć nekog stručnjaka, gomila perika i umetaka ili Photoshop.

Prvo sedite i razmislite o tome gde se vi trenutno nalazite, u smislu kako se osećete povodom dešavanja u vašem životu, koje su vam primarne emocije i, na osnovu toga, kakav utisak želite da ostavite na druge. Nakon toga bacite pogled po intenetu kako biste videli koje sve varijante postoje, a koje bi se uklopile u to što želite.

Kratka kosa obično se povezuje sa jakim ličnostima, sigurnim u ono što žele. Neobične verzije ljudima prave utisak da je u pitanju zabavna osoba koja razmišlja izvan okvira i koja je sigurna kako u sebe, tako i u ono što želi.

Srednja dužina najčešće ukazuje na potrebu za pedantnošću i organizacijom, ali ukoliko je pomalo divlja na nekoga ko ima mnogo duha i ne beži od izazova.

Duga kosa najčešće upućuje na nežnost, sigurnost i istrajnost, a ako je razbarušena na ličnost koja nije ukroćena i ne staje pred izazovima. Svaka različitost od standardnih oblika govori da je u pitanju osoba koja teži individualnosti.

Kada suzite izbor, jednostavno stanite ispred ogledala i uz pomoć šnalica ispitajte kakva frizura najbolje skreće pažnju na ono što želite oko vašeg karaktera, ali i na crte lica koje mislite da su vam najbolje.

Nakon toga bilo bi idealno kada biste mogli da se raspitate i zatražite savet nekog istinskog profesionalca ukoliko niste spremne na potpuno eksperimentisanje. Često ljudi lako sami pronađu ono što je najbolje za njih, ali zanemare sitnice. Koji pramen u kosi ili nežno senčenje mogu da naprave ogromnu razliku, a pravi profesionalci i te kako to mogu da uoče.

Ujedno, kada su i samo šiške u pitanju, postoji toliko opcija skraćivanja da nikako nije dovoljno podići nekoliko pramenova oko lica i zakačiti ih kako bi se uvidela razlika. Osim standardne podele na guste i retke, tu su i asimetrične, dijagonalne, cik-cak i mnoge, mnoge druge varijante. Zavise od mesta odakle bi počele, kao i širine do koje bi išle, a na sve to tu su i eventualni pramenčići, kao i nijansiranje...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manic Panic (@manicpanicnyc)

No, najbitnije jeste da vi dođete do onoga šta zaista želite. Nakon toga ništa nije teško. Tih sat do dva vremena koje odvojite gledajte da maksimalno iskoristite, a nakon toga dolazi lakši deo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SalonCentric (@saloncentric)

Doduše, kada i ukoliko potražite savet obratite pažnju na to koga pitate jer više nije u pitanju samo talenat frizera i sposobnost postizanja različitih frizura, već i iskustvo. Često i ako je mlađa osoba u pitanju može da zna mnogo više u zavisnosti od toga s čim se sve susrela i šta joj je sve traženo.

Raspitajte se dobro, pa tek onda se obratite toj osobi i ostanite istrajni u onome što želite jer kosa zaista zna da bude ključna bez obzira na garderobu koju ste odabrale.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group