Kako da napravite velike lokne kao da su prirodne

Mnoge žene zbog ove frizure posećuju frizerske salone, ali zašto biste izdvajale vreme i novac ako ne morate?

Sada možete da imate divne lokne kad god poželite, ali i da izaberete način na koji ćete ih dobiti. Naime, ovakva frizura može da se napravi uz pomoć prese za kosu, ali i bez nje ako se plašite da ćete čestom upotrebom oštetiti strukturu vlasi.

Potrebno vam je:

- Češalj

- Lak za kosu

- Ukosnice ili šnale za kosu

- Presa za kosu (proizvoljno)

Ako koristite presu, kosa treba da vam bude suva za kreiranje ove frizure. Prstima odvajajte pramen, po pramen tako da budu srednje veličine, dakle - ni peviše sitni, ali ni krupni. Možete i da ih odvajate u zavisnosti od veličine šnale ili ukosnica koje ćete koristiti da prikačite pramenove.

Kada izaberete pramen, češljem odmrsite kosu što je moguće više, pa uzmite presu i ispravite ga. Nakon toga napravite loknu koristeći presu. Samo okrenite kosu oko nje na gore, dakle dalje od lica, pa nežno spustite do kraja vlasi. Naprskajte malo laka za kosu na loknu i prstima ga raznesite po celoj dužini pramena kako bi vam ova frizura što duže zadržala oblik. Nakon toga, loknu namotajte oko jednog prsta, nežno je svucite drugim tako da dobijete spiralu, pa je pričvrstite ukosnicom ili šnalom.

Ponovite postupak dok ne zakačite svaki pramen i ostavite da tako stoji barem pola sata, mada se preporučuje sat vremena ako imate gustu kosu. Jednostavno otkačite šnale i oslobodite vaše lokne, a da biste postigle što prirodniji izgled, samo prođite prstima kroz nju dok ne budete zadovoljne.

Ako ne želite da koristite presu, trebale bi da ovu frizuru pravite nakon što operete kosu. Lepo je raščešljajte, pa odvajajte pramenove srednje veličine koje ćete moći da zakačite šnalama ili ukosnicama. Svaki pramen naprskajte lakom, pa ga prstima ravnomerno raznesite po celoj dužini vlasi. Uvrtite ga oko prsta, skinite drugim i formirajte spiralu koju ćete zakačiti šnalom ili ukosnicom. Postupak ponovite sa svim pramenovima. Kad vam se kosa osuši, izvadite šnale, nežno je rastresite prstima za što prirodniji izgled i po potrebi nanesite još malo laka.
 

E.G.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group