Beauty - Kosa

Kako da imate dugu i negovanu kosu bez klasične nadogradnje?

Ako sanjate o dugoj kosi kakvu je imala Zlatokosa u bajci, obeshabrujuća je činjenica da nema magičnog napitka koji vam je može podariti preko noći.

Za sve je kriva zapravo Majka Priroda koja nam je podarila kosu koja u proseku raste svega 12 mm mesečno. Ako tome dodate i to da je za rast kose ove dužine potrebno da je vaše vlasište potpuno zdravo i da vam je kosa bez rascvetalih krajeva, čini se da je bitka za dugu kosu unapred izgubljena. Nije da je potrebno dodati bilo šta ali nažalost tu je i uvek prisutna genetika, način ishrane, hormonski disbalans, stres i brojni drugi faktori koji mogu uticati na rast kose.

Ali nije sve toliko crno kao što se možda čini. Postoje načini uz pomoć kojih možete da imate dugu i negovanu kosu o kakvoj ste možda oduvek sanjali. Ono prvo od čega zapravo treba da krenete je korelacija zdrava kosa – duga kosa. Ako previše često farbate svoju kosu, koristite peglu i fen, ne posvećujete pažnju vlaženju i hranjenju vlasišta, vaša kosa nema šansi protiv svega toga, i ne može da raste koliko biste brzo hteli. U redovima koji slede donosimo vam predloge kako da svojoj kosi na prirodan način omogućite brži rast:

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group