Beauty - Kosa

Frizure za tanku kosu koje daju gustinu i volumen

Dobrog frizera karakteriše sposobnost da pronađe najbolju frizuru za svaki tip kose.

Treba imati u vidu oblik lica, tip kose, kao i lični ukus onoga koji je posetio salon. Deluje lako? Nikako.

Budite bez brige. Ukoliko je vaša kosa tanka, nedovoljno gusta i slaba imamo prave frizure za vas. Obratite pažnju.

Moguće je pronaći idealnu frizuru za tanku kosu, ali morate imati u vidu da i kod tanke kose ima mnogo varijacija. Ona može biti tanka i gusta, tanka i retka, tanka i duga, tanka i masna, tanka i suva… Kakva god da je vaša kosa, ovde ćete pronaći idealnu frizuru za svoj tip kose. Ipak, moramo da vas upozorimo da vam neće biti lako da izaberete jednu od predloženih, jer su sve odlične. Pa da počnemo.

Bob frizura sa modernim krajevima

Ova frizura poseduje nešto od vitalne važnosti, a to je dužina, koja čini da kosa izgleda gušće. Dužina treba da bude do vilice, a krajevi treba da deluju razbarušeno, dakle ne uredno isfenirani. Pored toga što ćete imati savršenu frizuru, nećete morati da se fenirate svaki dan kako biste namestili kosu. Dovoljno je da stavite malo voska ili pene za kosu i to je sve.

Kosa srednje dužine i stepenasta

Ova frizuara je dužine do brade, sa dugim šiškama i sa mnogo talasa. To je opis koji treba da date svom frizeru, kako biste kasnije bili ponosni na svoju novu frizuru. Kada ste već u salonu, iskoristite priliku da malo posvetlite kosu, samo nekoliko pramenova ili preliv. Videćete kako će vam divno stajati.

Ravna kosa

Ravno isfenirana kosa, sa malo opušenijim krajevima je uvek dobar izbor ukoliko vam je kosa tanka. Bilo da želite kratku frizuru, dugu ili srednje dužine, ravno isfenirana kosa biće sjajnija. Što se tiče šiški, neka budu na stranu, posebno ako imate retku kosu. Šiške u obliku zavesa su takođe dobar izbor, ukoliko vam je razdeljak po sredini.

Slojevito ošišana kosa

Još jedna dobra opcija za devojke sa tankom kosom, jeste frizura sa mnogo slojeva. Ipak, slojevi treba da budu niski, odnosno da kreću od polovine kose pa do krajeva. Ipak, ako je vaša kosa tanka, a gusta, onda slojevito ošišajte samo krajeve. To je najbolji način da kosi date formu i izbegnete da ima previše volumena, jer ni to nije poželjno. Ukoliko vam je kosa masna, onda je prva opcija, odnosno slojevita kosa od sredine do vrhova, mnogo bolja opcija.

Ukoliko želite super dugu kosu

Poznato nam je da postoje devojke koje obožavaju dugu kosu i puštaju je da raste po svaku cenu, zato, ako ne želite da žrtvujete dužinu kose, treba da obratite posebnu pažnju na negu kose. Na šta mislimo? Treba da ošišate kosu slojevito, kao što smo prethodno opisali i da, osim toga, redovno kratite krajeve. Nema ničeg gore god duge, tanke i procvetale kose.

Osim toga, treba jednom nedeljno da menjate mesto razdeljka, kako se kosa ne bi previše slegla. Još jedna stavka: morate farbati koren kose čim se pojavi izrastak. Nikako ne smete dozvoliti da se ne farbate dugo. Duga i tanka kosa je u redu, ali ona mora biti negovana i zdrava u svakom momentu.

M.L.

foto:Pinterest

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group