Frizura poput botoksa - izgledajte 10 godina mlađe

Nije ni čudo što je pozajmila svoje ime od botoksa...

Postoji bezbroj frizura koje nam mogu dati svežiji i mladalački izgled, a jedna od njih je punđa. Neuredna, elegantna, podignuta visoko ili tik uz vrat, ovo je jedna od najklasičnijih frizura koju svi možemo da napravimo za 5 minuta. Punđe su prikladne u skoro svim prilikama, ističu crte našeg lica i svaki detalj nakita ili dodataka koje želite da naglasite.

Među brojnim punđama, postoji i ona koja daje efekat liftinga licu i zove se "Botoks punđa". Razlog zašto je ova frizura pozajmila svoje ime od dobro poznatog tretmana protiv bora je taj što lice zaista čini mlađim, izglađujući bore dok povlači jagodice i oči.

Kako se pravi ova frizura?

Kosu treba vrlo dobro začešljati prema gore i učvrstiti je na vrhu glave u čvrstu punđu, kako bi se postigao sličan efekat koji nam daje konjski rep za podizanje lica. Ovo je verovatno jedan od „najstarijih“ trikova za stvaranje mlađeg izgleda koji slavne ličnosti koriste već decenijama, a Bela Hadid je model koji često preferira ovu frizuru.

Ukoliko želite da napravite „botoks punđu“ imamo nekoliko saveta:

  • Neka lak za kosu bude vaš saveznik i dobro poprskajte kosu nakon što je uhvatite gumicom, kako biste ukrotili sve neposlušne dlačice. Uz pomoć laka vaša kosa će biti savršeno glatka.
  • Nemojte preferirati „botoks punđu“ u svakodnevnom životu, jer je jedan od nedostataka ove frizure to što može izazvati glavobolju, gubitak kose, pa čak i stanjivanje kose (u ekstremnim slučajevima) koja ostaje u ovom stanju satima. Ovu frizuru treba praviti u izuzetnim situacijama i svakako ne često.
  • Morate biti jednako pažljivi sa šamponom koji će logično uslediti nakon ove punđe. Ako ste naneli previše laka za kosu ili drugih proizvoda za stilizovanje, pratite sledeću proceduru: navlažite kosu mlakom vodom i nežno umasirajte regenerator da biste proizvode „omekšali“ i olakšali pranje. Zatim normalno operite kosu šamponom, dobro isperite i obavezno koristite masku za kosu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group