avon akcija za borbu protiv raka dojke

Eterična ulja koja će ubrzati rast vaše kose

Od zagađenja i vlage, do raznih tretmana, postoji mnogo faktora koji mogu oštetiti vašu kosu.

Da biste imali jaku, zdravu i sjajnu kosu, morate je dobro nahraniti. Kao i ostatku vašeg tela, vašoj kosi su takođe potrebne hranljive materije za rast. Pored zdrave ishrane i vitamina koji će iznutra obnoviti vašu kosu, eterična ulja vam mogu mnogo pomoći ukoliko želite da vaša kosa brže raste!  

Eterična ulja koja mogu uticati na rast vaše kose vam otkrivamo u nastavku:

Eterično ulje lavande

Istraživanja su pokazala da ulje lavande ima svojstva koja mogu smanjiti stres, što takođe dovodi do pravilnog rasta kose. Takođe ima antimikrobna i antibakterijska svojstva, što može poboljšati zdravlje kože glave i poboljšati rast kose.

Eterično ulje peperminta

Ulje peperminta može izazvati peckanje kada pojača cirkulaciju u predelu na koji se primenjuje. Ovo može pomoći u promovisanju rasta kose tokom faze regeneracije (ili rasta). Jedna studija je otkrila da ulje peperminta povećava broj folikula, dubinu folikula i ukupan rast kose.

Eterično ulje ruzmarina

Ako želite da poboljšate rast kose, ulje ruzmarina je odličan izbor zahvaljujući svojoj sposobnosti da poboljša proizvodnju ćelija. Prema jednoj studiji, ulje ruzmarina je dobro funkcionisalo sa minoksidilom, uobičajenim tretmanom za rast kose, ali sa manje svraba na koži glave kao nuspojavom.

Eterično ulje kedrovog drveta

Veruje se da eterično ulje kedra podstiče rast kose i smanjuje gubitak vlasi balansirajući žlezde koje proizvode ulje u koži glave. Takođe ima antifungalna i antibakterijska svojstva, koja mogu da izleče razna stanja koja mogu doprineti peruti ili opadanju kose.

Eterično ulje limunske trave

Perut može biti uobičajeno stanje, a zdravo vlasište bez belih ljuspica važan je deo zdravlja kose. Ulje limunske trave je efikasan tretman protiv peruti, a studija iz 2015. je otkrila da značajno smanjuje perut nakon nedelju dana.

Eterično ulje majčine dušice

Majčina dušica može pomoći u podsticanju rasta kose i stimulacijom kože glave i aktivnim sprečavanjem gubitka kose. Poput kedrovog ulja, ulje takođe se pokazalo korisnim u lečenju alopecije.

Eterično ulje čajevca

Ulje čajevca ima moćna antibakterijska i antimikrobna svojstva. Kada se koristi lokalno, može pomoći da se ojačaju folikuli dlake i poveća rast kose. Studija iz 2015. godine otkrila je da se drvo čajevca obično koristi u proizvodima za lečenje peruti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group