Domaća maska koja uklanja perut

Napravite domaću masku za kosu i oslobodite se peruti na prirodan način...

Svi znamo zdravstvene prednosti koje nam jaja mogu pružiti kada ih jedemo, ali da li ste znali kako nam upravo ova namirnica može pomoći u poboljšanju celokupnog izgleda, a naročito kose?

Žumanca se uglavnom ne koriste, jer se u belancima nalaze svi esencijalni vitamini, minerali i proteni koji su potrebni našoj kosi za bolji i brži rast, kao i jačinu. Na sve to, imaju neutralni miris za razliku od žumanaca.

Problem koji najviše muči ljude današnjice, pored opadanja kose, jeste perut. Ona se nekad teško može ukloniti, a uveliko kvari izgled kose i dosta je vidljiva. Zato smo odlučili da vam predložimo korišćenje ove domaće maske koja će vam i te kako pomoći, a sastoji se iz dva sastojka koja sigurno već imate u kuhinji.

Sastojci:

  • 1 do 2 belanca, u zavisnosti od gustine kose
  • ½ male kašike sveže isceđenog limuna po belancetu

Priprema:

Pomešajte sastojke u jednoj providnoj činiji i dobro izmešajte mešavinu uz pomoć viljuške ili posebne mešalice, dok ne dobijete homogenu smesu.

Žena sa osmehom na licu nanosi masku za kosuphoto: envato

Dobijenu masku nanesite na kosu, počevši od korena ka krajevima. Zatim podignite kosu u punđu i preko nje stavite kapu za tuširanje ili kesu i sačekajte oko 30 minuta, kako bi koren, ali i svaka dlaka dobro upili sastojke iz maske. Nakon toga isperite kosu mlakom il hladnom vodom.

Na kraju kosu operite šamponom koji već koristite. Perut će skroz biti uklonjena nakon 2 meseca redovnog korišćenja maske.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group