Beauty - Kosa

Dnevna rutina nege ravne kose

Nega kose na dnevnoj osnovi izuzetno je važna kako bi njeno zdravlje, lepota i bujnost bili na zadovoljavajućem nivou.

Baš poput vaše kože, i vaša kosa zahteva doslednost. Ako sledite dobru rutinu koja odgovara vašem tipu kose i njenim potrebama, održaćete svoju kosu i teme glave zdravim. Ravna kosa je suprotno mišljenju mnogih zahtevna za održavanje. Vrlo često sklona je lomljenju, zamršenim vlasima i opadanju, naročito ako je duga. U tom pogledu, prema savetima profesionalnih frizera donosimo vam danas smernice za dnevnu rutinu nege ravne kose.

Osnovna prednost ravne kose je u tome što prirodna ulja sa vlasišta ravnomerno putuju duž kose, obezbeđujući joj zaštitu. Međutim zbog toga ona često ima tendenciju da izgleda masno. Upravo tu vi stupate na snagu jer pravilnom negom i stilizovanjem možete svoju ravnu kosu da učinite privlačnom.

KAKO JE PRATI?

Važno je da ravnu kosu perete šamponima koji u sebi ne sadrže sulfate. Ovi šamponi neće dodatno zamastiti vašu kosu i učiniti je teškom. Šamponiranje je preporučljivo do dva puta nedeljno, kako se ne bi prirodna ulja nepotrebno spirala sa kose i na taj način se ona isušivala.

KAKO SE BRINUTI O KOSI?

Nega ravne kose podrazumeva upotrebu regeneratora sa kokosovim i arganovim uljima koji hidriraju i neguju kosu celom njenom dužinom. Regenerator nije preporučljivo nanositi na skalp jer će na taj način doprineti masnom izgledu kose. Desetak centrimetara od skalpa pa sve do krajeva kose, dužina je koju treba da pratite.

KAKO JE STILIZOVATI?

Kako bi svojoj kosi podarili volumen iskoristite penu za kosu. Pena će vašu kosu sprečiti da pada i izgleda previše beživotno. Penu je potrebno naneti na vlažnu kosu i sušiti prirodnim putem. U zimskom periodu možete da koristite fen za kosu sa opcijom hlađenja kombinujući topao i hladan vazduh kako bi je minimalno oštetili.

Suviše glatka i ravna kosa nezahvalna je za izradu pletenica jer su sklone tome da se lako raspletu a vezana kosa u repu, obično se pretvori u konjski rep. Kako biste se lakše izborili sa ovim problemima iskoristite sprej za kosu kako bi svojim vlasima dodali teksturu.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group