Da li stavljate previše regeneratora i balzama na svoju kosu?

Korišćenje previše regeneratora za kosu može prouzrokovati više štete nego koristi...

Preterana upotreba regeneratora može vašu kosu učiniti suvom, lomljivom, masnom i bez volumena. Ipak, dobra vest je da ovaj problem možete lako rešiti tako što ćete smanjiti količinu balzama za kosu koji koristite i ograničiti svakodnevnu upotrebu drugih proizvoda za stilizovanje kose.

Regenerator čini vašu kosu mekšom i lakšom za rukovanje. Pored toga, štiti vlasi kose od oštećenja, jer većina šampona uključuje jake hemikalije koje oštećuju folikule dlake. Ali prekomerna upotreba regeneratora uvek može izazvati neželjene efekte. Evo šta bi trebalo imati na umu...

Mogu li regeneratori uništiti vašu kosu?

Ako se ne koriste pravilno, regeneratori i balzami mogu uništiti kosu. Najbolje bi bilo da zapamtite gde da primenite balzam za kosu. Ne treba ga nanositi na koren, već od vrhova do sredine dužine pramenova kose. Kondicioniranje korena može dovesti do masnog vlasišta i nakupljanja proizvoda na folikulima kose. Briga o koži glave i korenu je ključna jer je ovo okruženje u kojem kosa počinje da se razvija.

Devojka sa previše regeneratora na svojoj kosiphoto: envato

Da li je u redu ostaviti balzam u kosi preko noći?

Iako je generalno bezbedno spavati sa balzamom u kosi, važno je isprati višak istog pre spavanja. Prekomerne količine balzama mogu otežati kosu i načiniti da izgleda masno i teško. Pored toga, ako koristite dubinski balzam, važno je da pažljivo pratite naznačena uputstva, inače možete oštetiti kosu.

Zašto regenerator čini kosu kovrdžavom?

Regeneratori takođe mogu učiniti vašu kosu kovrdžavom ako ne koristite odgovarajući tip ili količinu za vaš određeni tip kose. Lagani regenerator može biti pogodniji za finu i tanju kosu, dok maska za dubinsko regenerisanje može biti korisna za gušću i grublju kosu. Pored toga, važno je izbegavati nanošenje previše proizvoda, jer će to ostaviti talog na vašim pramenovima koji će vremenom izazvati kovrdžavost.

Devojka uklanja balzam sa kose u frizerskom salonuphoto: envato

Koliko dugo treba da ostavite regenerator na kosi?

Redovni balzam treba ostaviti na kosi 5 minuta, a zatim isprati hladnom vodom. Regenerator koji se ne ispire ne mora se ispirati i može se ostaviti na kosi do sledećeg pranja kose. Dubinski regenerator najbolje deluje kada se ostavi na kosi 20 minuta.

Šta se dešava ako ne isperete balzam?

Ostavljanje balzama u kosi predugo može dovesti do nakupljanja masti i začepljenja folikula, što može uzrokovati gubitak kose, ali i trajno oštećenje kose. Ne ostavljajte regenerator u kosi preko noći jer može izazvati nakupljanje prljavštine na kosi i vlasištu.

Kako pravilno kondicionirati kosu?

Kondicionirajte kosu svaki put kada je perete. Uverite se da ne ostavljate balzam na kosi duže od minut ili dva. Ako ga predugo ostavite na kosi, može se zamastiti i otežati. Ravnomerno rasporedite balzam po kosi. Takođe, izbegavajte da nanosite balzam na kožu glave - nanesite ga samo od sredine dužine do vrhova kose. Korenu kose nije potreban nikakav regenerator osim prirodnog sebuma.

Bonus savet: Obrnutim pranjem (prvo koristite regenerator, a zatim šampon) možete ukloniti višak regeneratora koji možda opterećuje vašu kosu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group