Beauty - Kosa

Ako želite da imate dugu i jaku kosu – upotrebite vazelin

Sigurno već znate za magična svojstva vazelina u kući, ali i pri nezi ženske lepote.

Vazelin se može koristiti na razne načine pri čemu daje noktima, koži i kosi sjaj i blistav izgled. Međutim da li ste znali da je veoma učinkovit kada je rast kose u pitanju. Danas ćemo vas upoznati sa načinom upotrebe vazelina za dobijanje duge i bujne kose.

Usled brzog tempa života, nezdrave ishrane i brojnih preparata za stilizovanje kose, zaista je teško imati lepu i dugu kosu. Mali broj ljudi se zapravo i može pohvaliti kosom bez nesavršenosti. Duga i lepa kosa zahteva negu i posvećenost, odnosno vreme koje nam je uvek dragoceno. Jedan od najjednostavnijih načina održavanja kose zdravom, jakom i lepom je rad na njenoj vlažnosti. Iako na tržištu postoji izuzetno mnogo proizvoda koji vam garantuju veću vlažnost kose, vazelin je prirodan i daleko pristupačniji od svih njih.

Suva kosa je sklona lomljenju, što takođe utiče na dostizanje željene dužine. Održavanje kose vlažnom, sprečava razdvajanje vrhova i podstiče rast kose.

KAKO NANETI VAZELIN NA KOSU?

Ako želite da podarite svojoj kosi vlažnost, nanesite manju količinu vazelina na krajeve kose. S druge strane ako želite da primenite vazelina za rast kose, umasirajte manju količinu vazelina na teme glave. Stimulacija vlasišta podstiče rast kose.

KADA JE NAJBOLJE NANOSITI VAZELIN NA KOSU?

Preporučljivo je da to bude uveče, neposredno pre odlaska u krevet, kako bi vazelin dobio dovoljno vremena da prodre u doblje slojeve kose. Takođe nije preporučljivo njegovo korišćenje više od jednom nedeljno, jer je izuzetno masna supstanca i može preopteretiti vašu kosu.

KAKO GA UKLONITI SA KOSE?

Temeljno šamponiranje blagim šamponom, u koji po potrebi možete dodati kašičicu dve sode bikarbone, odradiće posao.

Ž.J.

Izvor: Mehealthup

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group