5 super trikova za tanku kosu

Suši se brzo... I to je sve što možemo da kažemo (a da je pozitivno) o tankoj kosi...

Kada imate ovakav tip kose, morate biti kreativni, ako želite da dobijete fantastični volumen. Pogledajte trikove koji će vam pomoći da dobijete savršeni volumen i koji su potvrdili poznati beauty urednici.

1.Senka za oči - popunjavanje vidljivog skalpa

Koristeći kratku i ravnu četkicu za nanošenje senki, lagano popunite bojom kožu na čelu - gde vam raste kosa, kao i razdeljak kako biste vizuelno napravili da imate više kose. Sigurno ćete naći boju koja je savršena za vas, samo vam je potrebno malo strpljenja dok ne nađete onu pravu među neutralnim bojama. Takođe može poslužiti i puder za obrve, bitno je samo da budu mat nijanse, jer će sjajni koren uništiti iluziju.

2. Stilizujte je u pravcu njenog rasta

Svaki pokret koji napravite, kada stilizujete tanku kosu, bi trebalo da ide ka gore. Kada sušite kosu, češljajte koren kose ka gore i što dalje od skalpa, a ovo isto važi i za ispravljanje kose peglom. Kada fenirate i ispravljate kosu, pomerajte je u suprotnu stranu, umesto na onu koju uglavnom koristite. Prebacite je unazad, ako želite dodatni volumen.

Čak i predmeti koje koristite za stilizovanje kose mogu da naprave razliku. Sa okruglom četkom možete više podići kosu i dodati joj volumen. Samo budite oprezni da je ne vučete previše, jer ćete na taj način rastegnuti i ono malo volumena koji vaša kosa ima.

3. Stavljate šampon za suvo pranje pred spavanje

Uvek birajte šampon za suvo pranje sa efektom podizanja volumena, ali ga na kosu nanosite uvek pred spavanje za bolje rezultate. Dok spavate, pomerajući se u snu, „guraćete“ šampon u koren kose, bez nanošenja dodatnih ulja sa kože koji maste kosu i čine je još opuštenijom, jer nećete upotrebljavati prste.

Bitna je i tehnika stavljanja. Žene sa tankom kosom moraju da stavljaju šampon za suvo pranje u slojevima. Počnite sa vrhom glave, podignite mali deo - nanesite šampon, zatim uzmite još jedan mali deo pored prethodnog i nastavite tako da radite oko svoje glave. Zatim pustite da jastuk odradi veći deo posla.

4. Upotrbite ukosnice za svoj rep

Opušten konjski rep je „tužan“ rep. Da biste vizuelno napravili bujniji rep, ukrstite dve ukosnice ispod repa, tik uz njegiv koren. Ovaj trik će vašem repu instant dati bujnost i smanjiće rizik od opuštanja frizure tokom celog dana.

5. Dodajte šnalu u svoju frizuru

Konjski rep koji je podupren sa nečim je uvek dobra ideja, a uz to ako imate i tanku kosu - još bolje. Sve što vam treba da biste podupreli konjski rep je jedna manja šnala. Horizontalno podelite rep na tri dela, a šnalu dodajte ispod prve trećine. Kosa će pasti preko šnale i neće se videti, a vi ćete imati, bujni i lep konjski rep.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group