5 osnovnih pravila nege ako imate kovrdžavu kosu

Pitajte bilo kog stručnjaka i on će vam reći da lokne zahtevaju dodatnu negu zbog svoje prirode.

Ako ne koristite neku vrstu kreme za kovrdžanje, ulja ili balzama, kovrdžava kosa izgleda kao slama. Sledećih 5 osnovnih pravila obezbediće spektakularno poboljšanje, kako u obliku tako i u njihovom zdravlju.

1. Izbegavajte prečesto pranje kose

Česta greška ljudi sa kovrdžavom kosom? Prečesto pranje. Kovrdžava kosa je po prirodi suva, tako da pranje više od dva do tri puta nedeljno može da izazove veću suvoću - a samim tim i kovrdžanje.

2. Vrlo često vršite dubinsku hidrataciju

Možda je očigledno, ali mnogi to zanemaruju. Intenzivna hidratantna maska je neophodna najmanje jednom nedeljno. Međutim, u zavisnosti od toga koliko je kosa suva i oštećena može biti potrebno dva ili tri puta nedeljno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LELET NY (@leletny)

3. Izbegavajte stilizovanje peglama i presama

Svi znamo da topli alati za stilizovanje kose nisu najbolji za lokne. Iako je to teško izbeći zimi, sada kada vreme postaje toplije, prilika je da to činite ređe. Ali ako apsolutno moramo da koristimo figaro ili pegle, jedna stvar je najvažnija, koristite proizvode za zaštitu od toplote. Pored toga, iz očiglednih razloga podešavajte temperaturu na srednju, a ne na najvišu.

4. Ako je potreban fen, koristite fen

Usmerivač vazduha na fenu ravnomernije raspoređuje vrući vazduh kako bi se smanjilo kovrdžanje i pomoglo kovrdžama da zadrže svoj prirodni oblik. Na ovaj način, s jedne strane, manja je verovatnoća da će vaša kosa biti oštećena toplotom. S druge strane, kovrdže će biti mnogo definisanije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @curlybaddiess

5. Kosa u svili

Da, dobro ste pročitali, u svili ili satenu. Oštre tkanine poput pamuka mogu učiniti više štete nego koristi vašim loknama. Kada se kosa trlja o pamučne tkanine, ona izaziva statički elektricitet i kovrdžanje. Svileni šal, kapa ili svilene jastučnice uvelike smanjuju kovrdžanje tokom spavanja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group