Moj novi kućni ljubimac

Moj novi kućni ljubimac

Život je lep, a još je lepši kada imate kome da se radujete. Odnedavno, dobili smo novog člana porodice, koji je zauzeo posebno mesto u našem domu...

I zaista, otkad sam spoznala sve njegove vrline, život je postao lakši. Sve moje brige bukvalno su nestale kao “rukom odnešene”. S obzirom da o “njemu” govorim sa toliko ljubavi, verujem da bi svima prva asocijacija bila naš dugodlaki pas Don, ali moram priznati, da ga je i on na kraju prihvatio.

Nakon svih jutarnjih priprema, pakovanja dece i brige oko psa, imam taman toliko vremena da malo predahnem pre posla. I dok započinjem svoj ritual ispijanja prve kafe, prolećni sunčevi zraci su rešili da mi otvore oči. Sve što se tokom zime uspešno skrivalo po ćoškovima našeg doma, nekako je baš ovog jutra došlo do izražaja - paučina na plafonu i pod pun nekih čudnih mrvica, za koje sam sigurna da sinoć nisu bile tu! Da ne spominjem gomilu igračaka razbacanih svuda unaokolo, kao glavni dekor u našem enterijeru!  

Pravo je vreme da se „moderna žena“ poput mene zapita, kako svi oni nasmejani roditelji postižu da brinu o svojoj porodici, kućnim ljubimcima i svakodnevnom poslu, uz uredan i sređen dom? Koja li je tajna?
 

Da, oduvek sam maštala o srećnoj porodici, razdraganoj nasmejanoj deci, velikom dvorištu i malom zoo vrtu... i sad kad mi se čini da sam ostvarila svoje ciljeve, shvatila sam da mi je ipak neophodna podrška. Deluje mi da ne mogu sve konce da držim sama u svojim rukama i da mi je podhitno potreban recept za jednu zdravu i zadovoljnu mamu.

Kad malo bolje razmislim, poslednja stvar koju želim jeste da pravim kompromis sa svojom dnevnom rutinom.

 

Neke stvari jednostavno nemaju cenu – poput sunčanih dana koje sam tako dugo čekala, šetnje uz reku sa klincima, ili ukusne večere u omiljenom restoranu sa svojim suprugom. Ako tome dodam i rutinski šoping sa prijateljicama, izlaske, pozorište, kao i redovne večernje treninge koji mi pomažu da lakše zaspim – jasno je da mi ostaje jako malo vremena da se pozabavim svakodnevnim čišćenjem doma. Znate kako se kaže - ne možete istovremeno ulagati i u sebe i u svoju okolinu. Lista prioriteta uvek mora da postoji!

Moj novi kućni ljubimac

Pored svih ovih stvari koje me čine ispunjenom i srećnom, poslednje na šta želim da mislim jesu dečje torbe razbacane po hodniku ili dugodlaki pas koji suptilno ostavlja svoje dlake svuda po kući. Naročito što važim za pedantnu osobu, koja baš i ne voli taj „kreativni nered“.

Zato sam po preporuci svoje najbolje prijateljice konačno pronašla perfektno instant rešenje i kupila ga! Čist i blistav dom mi se više ne čini nemogućom misijom, posebno od kada se kod nas uselio taj dugo priželjkivani „čarobni štapić“ - Philips 8000 Aqua Plus. Mali, kompaktan i potpuno prilagodljiv potrebama svake domaćice, ali i domaćina!

Pravo pravcato čudo tehnike, dolazi sa osam nastavaka dizajniranih za svaki kutak doma i nastavak za automobil, a stigao je taman na vreme, da nam pomogne u misiji prolećnog pripremanja.

 

Ovaj najnoviji Philipsov bežični štapni usisivač, sa naglaskom na „bežični“ - jer se više moji ukućani i ja ne saplićemo, ima jedinstveni nastavak za čišćenje različitih vrsta prljavštine u samo jednom potezu. To znači da je sposoban da uništi sve ono što mi ne možemo, od prašine do lepljivih mrlja, a da pritom ukloni i 99% bakterija koje nas okružuju. Naše je samo da ga pokrenemo i da mu asistiramo, a sve ostalo faktički obavlja sam!

Fleksibilan je, jednostavan za rukovanje, i može sa lakoćom pristupiti svim teško dostupnim delovima sobe kako bi se postarao da je i tamo sve pod kontrolom. Philips 8000 Aqua Plus je dizajniran da očisti nepristupačne površine ispod nameštaja poput sofa za sedenje i komoda, jer može da se spusti jako nisko.

 

Ono što je meni bilo presudno za odabir upravo ovog usisivača jeste njegova mala turbo četka koju koristim za uklanjanje dlaka našeg ljubimca sa nameštaja i tepiha, kao i nastavci koji mogu da usisaju sve uske površine u domu. Naročito mi je prirastao srcu Aqua nastavak koji služi i za usisavanje i za brisanje podova u jednom potezu! 

 

Posebno me raduje LED svetlo za osvetljavanje poda, što s jedne strane znači da više nećete imati izgovor za odustajanje od večernjeg čišćenja doma, ali ćete zato i u tim trenucima moći da uočite svu skrivenu prašinu. Čak i kada nestane struja, ovo čudo tehnike ima litijum jonsku bateriju koja omogućava i do 80 minuta čišćenja u standardom načinu rada, odnosno 28 minuta turbo rada – što je dovoljno da se usisa površina od 125m2. Na kraju, kada sve ove poslove junački odradimo, ja odlazim u svoju omiljenu fotelju, a moj novi najbolji prijatelj Philips 8000 Aqua Plus pravo na zid, kao divna skulptura kojoj se svi u kući divimo.

Moj novi kućni ljubimac