Noć u muzeju: Luvr će se pretvoriti u hotel na jedan dan

Da li sanjate da odete u Pariz? Ovo može biti stvarnost!

Luvr i Airbnb udružili su se kako bi ljubiteljima umetnosti ponudili jedinstvenu priliku da provedu noć u jednom od najposećenijih muzeja na svetu.

Tu šansu možete dobiti ako učestvujete u takmičenju. Organizatori akcije do 12. aprila treba da pošalju odgovor na pitanje: „Zašto baš ja treba da pravim društvo Mona Lizi?“. Za pobednika, Luvr će se pretvoriti u hotel na jedan dan.

Mesto za noćenje će biti legendarna staklena piramida, koja nudi zadivljujući pogled na zvezdani Pariz. Pored toga, srećni dobitnik će kao poklon dobiti i individualni obilazak umetničke galerije. VIP-vodič će održati ekskluzivni obilazak nakon zatvaranja muzeja za ostale posetioce.

Ranije je ova funkcija bila dostupna samo za slavne osobe i predsednike. Pošto se upoznaju sa umetnošću, pobednicima će biti ponuđen aperitiv u društvu glavnog remek-dela Luvra - Mona Lize. Dalje u programu - večera i akustični koncert u apartmanima Napoleona III.

Takmičenje je organizovano u čast 30. godišnjice staklene piramide u Luvru. Za piramidu je zaslužan američki arhitekta kineskog porekla - Jo Min Peiu. Dugi niz godina zgrada je bila izložena oštrim kritikama od strane Parižana, ali se uskoro staklena piramida pretvorila u magnet za turiste i postala sastavni deo veličanstvenog izgleda Luvra.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group