Otkrijte suprotne efekte zdrave hrane

Verovali ili ne i najzdravije namirnice mogu imati suprotan efekat tokom dijete ako ih pripremite na pogrešan način ili ih jedete u pogrešno vreme. 

Na primer, citrusno viće se ne preporučuje za jelo u večernjim satima, a suve žitarice za doručak.

Određenu vrstu hrane ujutro telo ne prepoznaje kao energiju, već kao masti. Saznajte šta treba da jedete i šta da izbegavate ako želite da izgubite na težini.

1) Hleb sa celim zrnom - Iako je zdraviji izbor od belog hleba i sadrži mnogo ugljenih hidrata, uključujući i druge vrste hleba sa žitaricama, može dovesti do povišenog insulina, koji može biti štetan za dugoročno zdravlje.

2) Suve žitarice - ako jedete žitarice bez mleka ili jogurta, ovo nije najsrećniji izbor za vas, jer tako možete pojesti celu kutiju, a nećete osećati sitost. Tek kada su žitarice pomešane sa mlekom, jogurtom ili nekim sokom, dobijaju na težini i tako se jedino možete zasititi.

3) Voće - Ako ste gladni, voće nije uvek dobar izbor! Voćni šećer će otvoriti apetit, pa je bolje da se uzdržite od voćnih sokova kada osećate glad.

4) Jogurt - nemasni jogurt je dobar izbor za doručak, ali ne ukoliko jogurtu na dodate nešto za grickanje. Ako baš morate da pojedete još nešto, preporučljivo je da jogurtu dodate seckane orahe ili bademe.

5) Salate - salata je odličan izbor, ali ne i ako nije uravnotežena! Treba dodati salati malo proteina i zdravih masti.

6) Suši - Slatki mali zalogaji izgledaju kao nešto što vas ne možete zasititi, ali će ipak uspeti. Pitate se zašto? Ukoliko pojedete suši možete uneti do 500 kalorija!

7) Zamrznuti jogurt je svakako bolji izbor nego sladoled, ali ipak sadrži šećer. Ako je izvodljivo, izbegavajte ukus svežeg voća, jer različiti voćni ukusi stimulišu glad.

8) Zeleni smoothie je veoma popularno piće. Međutim nije adekvatna zamena za topli obrok. Smoothie je piće koje se logično ne žvaće, pa zbog toga nećete imate osećaj sitosti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group