6 Stvari koje žene sa blistavom kožom rade pre spavanja

Potrebno je više od samog sna da bi vam koža bila blistava.

Obzirom na to da je koža najveći ljudski organ, pametno je početi sa pravilnim održavanjem još u mladosti. Ne možete usporiti starost, ali možete smanjti znakove starenja na vašoj koži tako što ćete brinuti o njoj na pravi način.

Svi žele zategnutu i blistavu kožu, ali ne znaju kako doći do nje. Zato počnite već danas, prateći šest najefikasnijih saveta koji će vašu kožu učiniti mekšom već od momenta kad vam alarm ujutru zazvoni.

1. Dvojako čišćenje lica

Ukoliko koristite šminku svakog dana, znate koliko je naporno skinuti je uveče pre spavanja. Ovo je još teže ako koristite dugotrajnu šminku (onu koja traje od 12 do 24 časa). Takva vrsta šminke se ne skida samo uz pomoć vode i sapuna. Koreanski eksperti za kožu predlažu dvojako čišćenje lica. Evo kako to funkcioniše. Nanesite kremu za čišćenje lica na bazi ulja, potom vašu uobičajenu kremu ili penu za čišćenje lica.

Uočićete promenu već sutra ujutru kada ne bude bilo nikakvih tragova od šminke koju ste nosili prethodnog dana, ma koliko teška ona bila.

2. Ne odlazite na spavanje bez hidriranja kože

Umesto korišćenja obične kreme za lice, probajte hidrirajuću noćnu masku za lice. Ona će više omekšati vašu kožu i smanjiti bore (ako ih imate). Ovako će vaša koža ostati hidrirana i tokom sna, što će učiniti da bolje izgledate ujutru.

3. Koristite piling za lice barem dva puta nedeljno

Ovo će pomoći da se rešite mrtve kože koja se nagomilava tokom nedelje. Iako to možete uraditi i preko dana, preporučljivo je uraditi to pre spavanja jer dajete koži vremena da se opusti i da se crvenilo povuče. Najbolje je da ovo radite noć pre neradnog dana kako ne biste žurili sa procesom. Posle pilinga preporučljivo je staviti kremu kako biste umirili kožu lica.

4. Para

Ukoliko nemate novca da često idete na čišćenje lica kod kozmetičara ili nemate vremena za to, počastite kožu kućnom parom. Evo kako da to uradite.

Samo izložite lice pari nakon tuširanja kako bi vam se pore otvorile. Ne dolazite u kontakt sa vrućom vodom kako ne biste zadali sebi opekotine po licu. Probajte da ovo radite jednom nedeljno.

Još jedan način da ovo uradite jeste da namokrite peškir toplom vodom i iscedite višak vode. Kada peškir bude odgovarajuće temperature (ne previše vruće),  stavite ga preko lica i držite koliko mislite da vam treba.

5. Spavajte na leđima

Iako je teško kontrolisati telo u snu, potrudite se da izbegnete spavanje na stomak ili na stranu jer ovo ostavlja tragove na vašem licu. To je takođe pritisak na koži lica, koji vremenom može izazvati bore. Zato izbegavajte da se okrećete sa jedne strane ne drugu tako često.

Pored toga, kada spavate na leđima, sprečavate nagomilavanje tečnosti u predelu očiju. Samim tim, izbegavate ne-tako-prijatne podočnjake i jutarnje crvenilo oko očiju.

6. Kvalitetno spavajte

Zbog svega što vam se dešava u životu, lako je zaboraviti da je vašem telu potrebno dovoljno sna. Pobrinite se da dovoljno spavate svake večeri, u suprotnom vam se neće dopasti lice iz ogledala ujutru.

Preporučljivo je spavati osam sati svake večeri, ali nekad je to nemoguće postići. Potrudite se da spavate barem šest sati ukoliko imate obaveze. To je dovoljno da se vaše telo dobro odmori. Kao i mnoge druge stvari u životu, postizanje mladog izgleda se ne dešava preko noći. Morate da vodite računa o svojoj koži svakog dana i učiniti da vam to postane deo svakodnevnice.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group