Beauty - Make up

Make up trikovi za one koje nose naočare

Naočare mogu da urade mnogo toga: Da izgledate pametnije, da vas reše muka sa kontaktnim sočivima itd. Bitno je da vam pomažu da vidite bolje.

Međutim, one mogu skrenuti pažnju na vaše tamne krugove ispod očiju, a da sakriju ono što ne treba. Na vašu sreću, imamo nekoliko trikova koji će vam pomoći da „haos“ svedete na minimum.

Šta da uradite kada je u pitanju šminkanje?

DA: Više šminke i ajlajnera

Evo jednog lakog pravila: Što vam je uži ram, uža treba i linija jlajnera da bude. Ovo će obezbediti da vaše naočare vizuelno ne nadjačaju oči. Tamniju šminku stavljajte na gornji kapak, a beli ili nude duž unutrašnje ivice oke, kako biste stvorili kontrast i vizuelno uvećali oči.

NIKAKO: Ne stavljajte veštačke trepavice ili ekstenzije

Samo ćemo vam reći da nema ničeg iritantnijeg od osećaja da vas nešto bocka u oko, svaki put kada trepnete. Držite se prirodnosti i ilo čega što vaše trepavice može učiniti neprirodno dužim. Umesto ovoga, potražite maskaru  koja daje gustinu trepavicama.

DA:  Koristite korektor ispod očiju

Ako ste mislili da zbog nošenja naočara, ne morate da stavljajte korektor - pogrešili ste. Jako je bitno da ga stavljate, pogotovo kada ih nosite! Staklo od naočara može da naglasi promenu boje ispod očiju, tako da je korektor jako bitan. Stavite ga sa četkicom do unutrašnje ivic oka, svuda gde vidite tamniju boju. Zatim ga nežno razmažite sa prstima.

DA: Izbrišete višak podloge

Da biste šminku sačuvali od spadanja na okvir naočara, malo pokvasite sunđer za nanošenje šminke i lagano pređite sa njim preko nosa i jagodica, kako biste skinuli višak pudera ili podloge. Ne brinite - ovo neće skinuti sve što se upravo stavili, samo će vam dati jednostavan, nelepljiv izgled. Na kraju, stavite završnu puder u kamenu koji neće dozvoliti da vam se naočare lepe za puder.

NIKAKO: Ne zamarujte obrve

Možda ih naočare prekrivaju, ali to ne znači da im ne treba sređivanje. Da biste ih naglasili, iskoristite prozirnu ili braon maskaru za obrve i očešljajte ih na gore i prema spolja

DA: Zapamtite da su usne u jarkim bojama uvek dobra ideja

Poenta je u balansu. Uokvirite usne odgovarajućom olovkom za usne i namažite ih u jarkim bojama, kao što su crvena ili jarko roze boja.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group