WEDGWOOD

Wedgwood je sinonim za englesku eleganciju već više od 250 godina...

 

Danas njihov novi digitalni pristup slavi njihov status ikone na način koji je adekvatan za 21. vek. Možete uživati u pretraživanju dizajna u luksuznom prostoru i možete naučiti više o konceptu na kome se zasniva. Digitalno šoping iskustvo je dizajnirano tako da bude lagano od početka do kraja, bilo da koristite lap top, mobilni telefon ili tablet. Takođe je na raspolaganju i posvećen i obučen tim za brigu o potrošačima u slučaju da je neophodna neka vrsta pomoći. U kompaniji Wedgwood nastavljaju da se ponose mnogim inovacijama njihovog brilijantnog osnivača Josiaha Wedgwood-a. Mnogi pionirski koncepti kojima je zadužio svet i dalje se primenjuju. Tome u čast, uključena je dinamična sekcija Heritage (Zaostavština) gde možete naučiti o tradicionalnim metodama korišćenim od strane veštih umetnika u Wedgwood fabrici, u Barlastonu. Wedgwood svet je posvećen pružanju inspiracije i znanja od strane vodećih eksperata i kreatora stila.

Možda ste pomislili da sve znate o brendu Wedgwood i njegovih 250 godina, ali postoji pet intrigantnih činjenica o ovom engleskom brendu koje su veoma interesantne:

1)      Najpoznatiji grnčar u istoriji nije mogao koristiti grnčarski točak

Ali to ga nije sprečilo da izgradi keramičko carstvo. Josiah Wedgwood bio je čovek koji je pobedio mnoge opasnosti. Posle preležanih velikih boginja u mladosti  izabrao je da mu se amputira desna noga kako bi se oslobodio bola. Iako je ostao onemogućen da koristi voljeni grnčarski točak, ostao je nezaustavljiv u svom poslovnom nastupu. Josiah je preživeo i njegova redukovana mobilnost samo ga je još više inspirisala da smišlja nove načine za ostvarenje svojih ciljeva i zasigurno nikada ne zatamni svoj pionirski sjaj.

2)      Wedgwood traži savršenstvo

Temeljan, posvećen i odlučan, Josiah Wedgwood je koristio veoma naučan pristup umetnosti keramičke proizvodnje. Postavio je sebi ambiciju pouzdane proizvodnje perfektno glaziranog belog tela i neumorno je ulagao sebe kako bi je ostvario. Uspeo je 1761. godine, nakon 411 eksperimenata. Ovo ubeđenje i profesionalna posvećenost proizvodnim tehnikama doveli su do promena u proizvodnim metodama koje su uticale i pomagale oblikovanju Industrijske revolucije.

3)      Wedgwood je izbor Prve dame

Više od 200 godina, Wedgwood je prisutan u većini elegantnih domova u svetu. Tokom vekova brojna eminentna domaćinstva su imala afinitet prema brendu Wegwood. Od palate za odmor Carice Katarine Velike, do banketnih stolova na krunisanju Kraljice Elizabete II 1953. godine i 1.282 servisa za večeravanje u Beloj kući, tokom mandata Predsednika Ruzvelta. Znajući da su Wedgwood posuđa tražena od najuticajnijih kreatora ukusa, kompanija svakodnevno dobija inspiraciju.

4)      Wedgwood dinastija je uticala na način na koji mi vidimo svet

Harizmatični Josiah je uticao na ostale inovatore i mislioce. Neki od njih su bili najprestižniji umova njegove generacije. Iako se družio sa plemstvom i umetnicima, njegovo najznačajnije istorijsko poznanstvo bilo je sa Erasmusom Darwinom, njegovim porodičnim lekarom i dragim prijateljem. Josiah Wedgwood bio je deda poznatom prirodnjaku i tvorcu teorije evolucije Cahrlesu Darwinu. Ovo neverovatno nasleđe izmenilo je način na koji percipiramo istoriju svetske prirode.

5)      Josiah je bio društveni pionir i filantrop

Nakon što je posetio luku Liverpul otvorile su mu se oči na užas i okrutnost trgovine robljem, Josiah je postao aktivni borac protiv trgovine robljem. Demonstrirajući prirodan talenat za vođenje kampanje, razvio je keramički medaljon kako bi promovisao humanitarne motive. Tu se nalazi afrički rob sa pitanjem: “Zar ja nisam čovek i nečiji brat?”. Medaljon je deljen trgovcima, investitorima i političarima kako bi razmotrili ljudski uticaj na ropstvo.

SUN, MOON & STARS

"Sun, Moon & Stars" - Nušićeva: Nušićeva 25, 11000 Beograd, Srbija

 

TELEFON: +381 62 333 005

www.sunmoon-stars.com

O DISTRIBUTERU SUN, MOON & STARS

Sun, Moon & Stars je ekskluzivni distributer dekorativnih predmeta i kuhinjskog posuđa u Srbiji za najčuvenije svetske kompanije Rosenthal, Swarovski, WMF, Villeroy&Boch, Christofle, Meissen, Wedgwood, Blumarine, Valentino, Cacharel, Robbe&Berking, Riedel, Bernardaud, Hermes, Saint Louis, Lalique...


Sun, Moon & Stars je lanac luksuznih prodavnica koji posluje u okviru građevinske kompanije Intergradnja Coop, osnovane 1992. godine, specijalizovane za oblast niskogradnje i putarstva. Od 1998. godine proširujući svoju delatnost na oblast trgovine, kompanija postaje zvanični i ekskluzivni distributer za teritoriju SR Srbije vrhunskih proizvoda od najkvalitetnijeg porcelana, kristala i hromiranog čelika najčuvenijih svetskih kompanija Villeroy & Boch, Rosenthal, Swarovski i WMF.

Realizujući profesionalni cilj da Beogradu ponudimo najveći izbor kvalitetnih proizvoda za opremanje domaćinstva, najznačajnijih svetskih proizvođača, plejadi čuvenih brendova priključujemo i Christofle, Meissen, Wedgwood, Blumarine, Valentino, Cacharel, Robbe & Berking, Riedel, Bernardaud, Hermes, Saint Louis i Lalique.

Od 2008. godine proširujemo delatnost otvaranjem Showroom-a za opremanje hotela, restorana, catering službi i drugih ugostiteljskih objekata (HORECA) ekskluzivnim proizvodima sitnog inventara poznatih gastronomskih kompanija: Villeroy & Boch, Rosenthal, Bernardaud, Christofle, Robbe & Berking, Sambonet, Paderno i drugih.

Danas, Intergradnja Coop ima tri maloprodajna ekskluzivna objekta “Sun, Moon & Stars” u samom centru Beograda, uredjena i opremljena po najvišim svetskim standardima.

Tokom 2011. godine otvorena je i prva specijalizovana luksuzna prodavnica koja na više od 500m² prodajnog prostora nudi vrhunski dizajnirano i visokokvalitetno stono kuhinjsko posuđe i dekorativne predmete najznačajnijih svetskih proizvođača porcelana, kristala, stakla, hromiranog čelika i srebra.


X