MEISSEN

 meissen-dekor-luksuz
Meissen, prva fabrika porcelana u Evropi, još od davne 1710. godine proizvodi unikatne, ručno radjene predmete, koji i danas predstavljaju simbol za luksuz i istančan ukus...

Polovinom 1710. godine osnovana je prva fabrika porcelana u Evropi – Meissen, koja od 1722. godine usvaja signaturu ukrštenih plavih mačeva saksonske vojske na beloj podlozi, što postaje najstarija u kontinuitetu korišćena oznaka nekog porcelana, koja je danas jedan od simbola vrhunskog kvaliteta, luksuza i dobrog ukusa.

Specifičnost izrade i izuzetna vrednost ovog porcelana je u tome što se i danas, nakon više od 300 godina postojanja manufakture, svi predmeti i dekori izrađuju ručno, čime je jedinstvenost i unikatnost svakog proizvoda obezbeđena, a prepoznatljivi i koloritni motivi Meissen porcelana, često ukrašeni plemenitim metalima (zlatom i platinom), ističu na ovim proizvodima izvanrednu lepotu. Danas se u fabrici Meissen može po posebnim porudžbinama izraditi više od 150 000 predmeta, a dokumentacija i forme sačuvani su za više stotina hiljada različitih artikala, koji su izrađivani u prethodnim istorijskim epohama. Vrhunska ručna izrada i umetničko oslikavanje upotrebnih i ukrasnih predmeta čini Meissen jednim od najznačajnijih proizvođača porcelana na svetu, jer svaki komad koji na poleđini ima kobaltno-plavi znak ukrštenih mačeva predstavlja raritet i unikatni predmet, koji vremenom samo dobija na značaju i materijalnoj vrednosti.

SUN, MOON & STARS

"Sun, Moon & Stars" - Nušićeva: Nušićeva 25, 11000 Beograd, Srbija

 

TELEFON: +381 62 333 005

www.sunmoon-stars.com

O DISTRIBUTERU SUN, MOON & STARS

Sun, Moon & Stars je ekskluzivni distributer dekorativnih predmeta i kuhinjskog posuđa u Srbiji za najčuvenije svetske kompanije Rosenthal, Swarovski, WMF, Villeroy&Boch, Christofle, Meissen, Wedgwood, Blumarine, Valentino, Cacharel, Robbe&Berking, Riedel, Bernardaud, Hermes, Saint Louis, Lalique...


Sun, Moon & Stars je lanac luksuznih prodavnica koji posluje u okviru građevinske kompanije Intergradnja Coop, osnovane 1992. godine, specijalizovane za oblast niskogradnje i putarstva. Od 1998. godine proširujući svoju delatnost na oblast trgovine, kompanija postaje zvanični i ekskluzivni distributer za teritoriju SR Srbije vrhunskih proizvoda od najkvalitetnijeg porcelana, kristala i hromiranog čelika najčuvenijih svetskih kompanija Villeroy & Boch, Rosenthal, Swarovski i WMF.

Realizujući profesionalni cilj da Beogradu ponudimo najveći izbor kvalitetnih proizvoda za opremanje domaćinstva, najznačajnijih svetskih proizvođača, plejadi čuvenih brendova priključujemo i Christofle, Meissen, Wedgwood, Blumarine, Valentino, Cacharel, Robbe & Berking, Riedel, Bernardaud, Hermes, Saint Louis i Lalique.

Od 2008. godine proširujemo delatnost otvaranjem Showroom-a za opremanje hotela, restorana, catering službi i drugih ugostiteljskih objekata (HORECA) ekskluzivnim proizvodima sitnog inventara poznatih gastronomskih kompanija: Villeroy & Boch, Rosenthal, Bernardaud, Christofle, Robbe & Berking, Sambonet, Paderno i drugih.

Danas, Intergradnja Coop ima tri maloprodajna ekskluzivna objekta “Sun, Moon & Stars” u samom centru Beograda, uredjena i opremljena po najvišim svetskim standardima.

Tokom 2011. godine otvorena je i prva specijalizovana luksuzna prodavnica koja na više od 500m² prodajnog prostora nudi vrhunski dizajnirano i visokokvalitetno stono kuhinjsko posuđe i dekorativne predmete najznačajnijih svetskih proizvođača porcelana, kristala, stakla, hromiranog čelika i srebra.


X