Masciarelli

masciarelli-vina-vinarija-italija-italijansko-vino

„Možda ću nekada toliko zavoleti ceo Abruco region, da ću ostati da živim tamo ceo svoj život...“ Gianni Masciarelli

 

Bez obzira na to što je vinski podrum Gannija Masciarellija relativno „mlad“, za nešto malo više od dvadeset godina, podrum se popeo na sam vrh na polju proizvodnje vina, i to ne samo u Italiji, već u celom svetu. Prirodni i klimatski uslovi ovog područja su veoma povoljni za proizvodnju kvalitetnih vina. Od početnih 2,5 hektara, vinski podrum danas poseduje oko 220 hektara zemljišta u svakoj provicniji regiona Abruco, od kojih je 194 hektara namenjeno vinogradima.

Trenutna godišnja proizvodnja iznosi više od milion i po flaša, a prodaju se pod tri imena: Masciarelli Classico, Villa Gemma i Marina Cvetić. Njegovo najprestižnije i najambicioznije vino Montepulciano d'Abruzzo Villa Gemma, se i dan danas smatra jednim od najboljih vina Italije. Nedavno je ovaj vinski podrum predstavio novo vino, pod imenom „Iskra“, a postalo je dostupno od berbe 2003.

Za veliki deo uspeha kompanije zaslužna je supruga Gannija Masciarellija, g-đa Marina Cvetić, srpskog porekla, koja je trenutno direktor kompanije, koja proizvodi vina i maslinovo ulje, sa 30 zaposlenih. Kada su se upoznali, u to vreme je studirala hemiju na Univerzitetu u Beogradu. Dinamična, istrajna i sa jasnim idejama, Marina Cvetić je ubrzo unela svoje osobine u vinski podrum svoga supruga, tako stvarajući jedan od najreprezentativnijih „marki“ Masciarellija, nazvanog po njoj. Njen deda je pravio vina u velikim buradima od kestena za svoju veliku porodicu i mnogobrojne nemačke turiste, koji su dolazili u Srbiju.

Nova avantura Masciarellija iz 2009. godine se zove Castello di Semivicoli. To je drevni dvorac koji datira iz 17. veka, koga je Gianni Masciarelli kupio 2004. godine, i započeo pažljivu restauraciju, obnavljajući drevne umetničke radove. Jedanaest prostorija dvorca su svečano otvorene, kako bi primile goste i pružile najviši kvalitet. Sobe i apartmani jedinstvenog karaktera su dizajnirani od strane poznatih italijanskih dizajnera i kompletno opremljeni da pruže moderan užitak, a dostupna je i velika soba za sastanke i vinski bar sa najboljim vinima na svetu. Cilj je da dvorac postane merilo za sve one koji traže lepo i otmeno mesto da odsednu...

ENOTRIA

ENOTRIA doo: Vladimira Popovića 26, 11070 Novi Beograd, Srbija

 

TELEFON: +381 11 212 0647; +381 62 247 333

www.enotria.rs

O DISTRIBUTERU ENOTRIA

srpska-kuca-vina-enotria-beograd-vinoteka
Srpska kuća vina na Novom Beogradu topla je preporuka za sve koji u rajskom piću znaju da uživaju...

 

ENOTRIA je distributerska kuća koja se bavi prodajom i promovisanjem vina iz Srbije i Evropskih vinskih regiona. Enotria u Srbiji poseduje dve vinoteke, jednu na Vračaru i drugu na Novom Beogradu, a obe su poznate pod imenom Srpska kuća vina, gde možete provesti prijatne trenutke okruženi vinima iz celog sveta, dobrom muzikom i pozitivnom atmosferom.

U društvu 350 različitih vina iz Srbije i celog sveta, uz selekciju sireva, maslina, salama i pršuta, uz po koji zalogaj fokače i brusketa ova vinoteka ima čime da se pohvali i obećava dobar provod. Srpska kuća vina ima tradiciju vinskih večeri kada se predstavljaju nova vina na našem tržištu. Ako biste još i da naučite nešto o sortama, vinskim regionima i stilovima vina, ovo je prava adresa.

Koncept prodaje i zastupanja zasnovan je na postulatu da vino nije obično piće i da i bavljenje prodajom vina ne sme da bude obična trgovina. Poštujući osnovne principe kulture vina, Enotria se trudi da vinarske kuće zastupa tako da ljubiteljima vina predoči sve okolnosti u kojima nastaju vina.

U skladu s tim, započeta je saradnja sa vinarijom Masciarelli iz regiona Abruco, vinarijom Felsina iz Toskane, kultnom vinarijom Gaja koja proizvodi vina u Toskani i Pijemontu, legendarnom vinarijom Tenuta san Guido iz Toskane, jednom od najznačajnihih vinarija jugoistočne Evrope – vinarijom Marjan Simčič iz Goriških Brda, Podrumima manastira Tvrdoš iz Trebinja, kao i većinom najuticajnih Srpskih vinarija i vinara koji, svako na svoj način, u potpunosti svedoče o osobenostima sopstvenog podneblja i proizvode potpuno autentična vina.

Svako vino je jedinstveno i o svakom vinu postoji neponovljiva priča u kojoj učestvuju Podneblje, Zemljište, Loza i Čovek.

Grci su staru Italiju zvali imenom Enotria, što je u prevodu značilo „zemlja vina“.

Uz prvoklasna vina vlasnik Srpske kuće vina Mićo Uzelac preporučuje i ukusne zalogaje...

"Neka naša ENOTRIA bude vaša - „ZEMLJA VINA“. Živeli!", Mićo Uzelac


X